Almtuna är därmed fyra i Sverige bland 16-åringar – ett fantastiskt resultat, inte minst med tanke på en av de bästa spelarna, landslagskillen Valdmar Johansson var avstängd i slutspelet.

– Det som händer då, när vi tappar vår förstecenter, är att vi måste klippa och klistra i formationerna och för 15-åringar är det viktigt med trygghet när man spelar, säger Ais-coachen Robert Lif och får medhåll av Robert Press, också han coach men även ungdomsansvarig.

Spelare, ledare och inte minst publiken i Gränbyhallen slets mellan hopp och förtvivlan i den högdramatiska matchen.

Artikelbild

| Ludwig Andersson nära att styra in 1–1.

När Didrik Lif gjorde 3–2 för Almtuna efter 13.25 i den tredje perioden såg hemmalaget ut som ett segrarlag, inte minst med tanke på att man faktiskt varit bättre än Modo.

Men allt vände på mindre än två minuter.

Modo gjorde två mål och det såg hopplöst ut för Almtuna. Man plockade ut målvakten och spelade sex mot fyra (Filip Sundell utvisad) när kvitteringen kom. Carl Danielsson målskytt.

Det blev förlängning – som blev mållös trots många chanser.

Artikelbild

| Lucas Cassel i rödklädda Almtuna.

Straffar avgjorde matchen och där blev Filip Sundell matchvinnare när han gjorde mål på Modos femte straff.

– Vi gick väldigt starkt i både åttondels- och kvartsfinalspelet. Där var vi brutalt bra, men vi kom inte upp riktigt i samma klass i det här finalspelet, säger Robert Press.

Artikelbild

| Ludwig Andersson.

Men fyra i Sverige är bra, och det kan bli ännu bättre. Det märktes tydligt att Almtuna är ett spelande lag i ordets rätta bemärkelse.

– Vi kommer att få behålla stommen av det här laget när killarna kommer upp i hockeygymnasiet nästa säsong, säger Robert LiHåkan Lundh