Graff mot ny succé

MOTOR. För två år sedan lekte han hem JTCC.
Nu är Alexander Graff på väg mot en ny succé – i Camaro Cup.
– Målet är att fortsätta på det här spåret, säger 23-åringen från Uppsala.

16 september 2010 16:27

Än återstår två deltävlingar innan tabellen kan summeras, men mycket talar för att Alexander Graff kommer att avrunda sin debutsäsong i Camaro Cup som en mästare. Han är visserligen tvåa i mästerskapet just nu, tätt bakom rutinerade teamkamraten och flerfaldiga Camaro Cup-segraren Tomas Engström, men leder juniorcupen överlägset.
I helgen väntar tävlingar på Ring Knutstorp – och med all sannolikhet ett koppel nya mästerskapspoäng.
– Jag känner mig i väldigt bra form. Målet är att fortsätta på pallen, jag trivs där, säger Graff.
Graff är nöjd med säsongen så här långt, men säger att han kan mer.
– Faktiskt så har jag inte lyckats så bra på kvalen hittills. Jag haft lite småproblem hela tiden så jag har inte kvalat in bättre än femma hittills, säger Graff.
– Men jag har hela tiden tagit mig upp på pallen i alla tävlingar och i race två, där startpositionen bygger på varvtiderna i race ett, har jag inte startat sämre än tvåa.
Tillsammans med Engström har Graff dominerat Camaro Cup så här långt. Bortsett från en uteslutning har Graff varit på pallen i samtliga race, och det är i mångt och mycket en kopia av säsongen 2008 då han vann JTCC i överlägsen stil.


Duon kör för nybildade Brings Racing, som har sin bas i Uppsala, och teamet har på rekordkort tid blivit en dominant i klassen.
Alexander Graff förklarar succén:
– Den stora anledningen att det går bra är att vi gör allt väldigt lugnt och metodiskt. Vi har mycket folk runt om i teamet som gör sin grej och vi har en kille som sköter alla inställningar på bilen och det betyder oerhört mycket. Han utvecklar bilen så att den passar just mig och min körning. Det kanske låter avancerat och ... Ja, det är det, det handlar om högteknologi.
Årets succé har gett ett eko i racing-Sverige, och Alexander Graff är redan uppvaktad inför nästa säsong.
– Man har väckt en del intressen kring sig eftersom det har gått så bra i år. Brings Racing vill fortsätta med två bilar i Camaro cup även nästa år, men jag vet att STCC håller på att diskutera en storsatsning med större delen race utomland och det är inte helt ointressant, säger Graff.
Men först väntar Ring Knutstorp med kval på fredagen – och nya steg mot ännu en titel.


Totalen i Camaro Cup

1) Tomas Engström 195 poäng
2) Alexander Graff 186 poäng
3) Fredrik Ros 162 poäng
4) Magnus Krokström 140 poäng
5) Andreas Ahlberg 118 poäng
Återstående deltävlingar:
17-8 september: Ring Knutstorp.
1-2 oktober: Mantorp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!