Skyttevall lämnade Uppsala inför säsongen för att testa lyckan på spel på college i USA. Det blev dock inte som Skyttevall hade tänkt sig och efter mycket strul så valde hon att flytta hem igen för drygt en månad sedan. När Uppsala kom till spel mot Luleå under lördagen så var det med Louise Skyttevall i laguppställningen även om hemvändaren inte kom till spel. Till nästa match så räknar dock coachen Janne Hänninen med att Skyttevall är åter i Uppsalalinnet tillsammans med nyförvärvet Shereen Sutherland från USA.

– Louise skulle ha spelat i dag, men sedan hände det lite saker så att hon inte kunde vara med. Hon kommer att spela nästa match och hon är en riktigt bra spelare som kan hjälpa oss på många olika sätt, säger Hänninen efter matchen mot Luleå.

Med tre raka förluster i inledningen av ligan var förutsättningarna inför matchen mot storlaget Luleå inte de bästa för Uppsala. Väl på planen märktes det dock inte att lagen befinner sig på olika ställen i tabellen. Uppsala pressade Luleå länge och väl och var så nära som två poäng i mitten av den tredje perioden innan gästerna kunde punktera matchen.

– Vi gick all in och tjejerna gjorde ett extremt bra jobb. Det är svårt när motståndarna är större och vi hade tyvärr några turnovers när vi närmade oss. Vi visade verkligen hjärta i den här matchen, säger Hänninen.

På lördag väntar nästa match då Uppsala ställs mot Wetterbygden – och det alltså med två nyförvärv i laget.

– Det kommer att bli bra om vi fortsätter att kämpa som i dag, säger Uppsalacoachen.