UNT har tidigare rapporterat om att Sirius Oscar Pehrsson var aktuell för truppen mot Elfsborg – men så blev det inte. Mittbacken fick en smäll på foten och tvingades följa matchen från sidan.

Smällen mot foten känner du inte av längre?

– Litegrann men foten har varit stel under hela läknngsprocessen och kommer vara det ett tag till. Men det funkar och det ska bara vara att köra på.

En skada Pehrsson ådrog sig i skidbacken har hållit honom borta från spel under hela 2018. I den trupp som tränarna tagit ut mot Häcken är han dock tillbaka.

– På tiden. Det tog kanske någon match för länge men nu är man här i alla fall och det ska bli kul.

"OP" är dock inte redo för 90 minuter än så länge, berättar han.

– Ibland behöver du inte springa så mycket som mittback och ibland behöver du springa mer. Men en halvtimme skulle jag säkert klara av att spela. Men det beror helt på hur jobbig matchbilden blir och hur kroppen hanterar att spela på naturgräs för första gången på länge.

Motståndarna från Hisingen har blandat och gett under säsongsinledningen. Det har blivit vinst mot Dalkurd och Kalmar samt förlust mot Brommapojkarna.

– Det lär bli mycket kamp med tanke på planen. Det kommer att vara studsigt – mot Göteborg förra året vet vi att det släpper och har sig. Så det gäller att ta kampen och spela lite rakare än vad vi vill göra men det är vi inställda på nu.

pontus.stark@unt.se