Storvreta har tagit greppet om semifinalen mot Mullsjö efter två raka segrar. Hemmalagets fyramålsskytt Robin Nilsberth summerade Mullsjös spel så här efter lördagens match.

– De pratade om att de hade hittat en identitet, men det tog två matcher och så var den borta och de har gått ned och spelat ett annat försvarsspel bland annat. De har en del att fundera på, säger Nilsberth.

Mullsjös stora stjärna David Gillek funderar:

– Vi känner att vi är nära de här senaste två matcherna efter att ha vunnit första, men vi bjuder på lite för mycket lägen och sedan drar vi på oss några onödiga utvisningar som straffar oss.

Mullsjö gav aldrig upp trots underläge matchen igenom och de var på vippen att sätta 8–8 i den tredje perioden, men Viktor Klintsten stod för en högkaratig räddning varpå kontringen kom och Jesper Berggren satte 9–7.

– Vi är så sjukt nära. Vi hade öppet mål och ska bara lägga in den för en kvittering. Det är små marginaler. Nu har det varit fördel Storvreta två matcher i rad, men vi ska se till att det vänder på tisdag, säger David Gillek.

Vad måste ni göra på tisdag?

– Vi måste offra oss ännu mer för att inte släppa in mål, vi måste vara med bestämda i försvarsspelet. Det var lite för lite press på bollhållaren. Det ska kosta mer för dem att göra mål

I den tredje semifinalen kunde Mullsjö få bort offensiva hot som Albin Sjögren, Valdemar Ahlroth och Henrik Stenberg, men då klev andra fram. Som just fyramålsskytten Robin Nilsberth.

– Vi måste vara med på alla hot de har och i dag var det Nilsberth som klev in och fick sikta för länge. Vi vet att han har bra skott och måste vara mer redo på det, säger David Gillek.

Semifinalserien har hittills varit fantastisk. Efter 7–8 i IFU Arena och 8–9 i Nyhemshallen kom 10–7 i IFU Arena. Det är galna målfester publiken bjuds på.

– Det säger alla, att det är underhållande matcher. Som spelare vill man ju vinna och vi måste komma ut ännu hårdare på tisdag. Jag hoppas på ett jäkla tryck i hallen, då ska vi komma ut med ett jäkla tryck i spelet också, säger David Gillek.