Redan efter de tre inledande matcherna var Fyrisfjädern chans att gå direkt till semifinal borta.

Detta efter förlust i herrdubbeln, en herrsingel och när Moa Sjöö tvingades avbryta damdubbeln på grund av skada var hoppet borta.

– Ingen av våra bättre insatser och vi gör en ganska sömnig insats. Vi vet att de har ett bra lag och de ska ha beröm men vi kan bättre, säger Henri Hurskainen, lagledare och spelare i Fyrisfjädern.

Artikelbild

Strax därefter säkrade Halmstad segern när Felix Burestedt vann mot Victor Svendsen i tre raka set i andra herrsingeln.

Därmed var Fyrisfjäderns första förlust utan golden set för säsongen ett faktum och fixade Tilda Sjöö/Victor Svendsen till siffrorna med seger i mixeddubbeln samt gjorde så att laget inte slutade sist i tabellen.

– Det är en pissig kväll och det är extra synd med Moa i damdubbeln som måste bryta vid ledning. Seger där och det hade kanske fått igång laget lite men våra andra matcher var ändå ganska sömniga, säger Henri Hurskainen.

Fyrisfjädern behövde vinna matchen med minst 4–2 och därmed ta tre poäng för att passera Halmstad i tabellen och ta över andraplatsen.

Nu blev inte fallet så utan Fyrisfjädern slutar trea i mellanserien och kommer att spela kvartsfinal där man får välja motståndare i form av Täby eller Umeå.

– Vi ska prata ihop oss och ta ett beslut om vilka vi vill möta. Bara vi får ha alla friska och krya så har vi bra chans att vinna kvartsfinalen och ta oss vidare så jag känner mig ändå positiv, säger Henri Hurskainen.