Fyrisfjädern vidare – trots förlust

Stor dramatik, sanslösa upphämtningar och flera vändningar. Fyrisfjädern förlorade i golden set mot Trollhättan men en poäng gör att klubben är klar för Mellanserie A.

Fyrisfjädern åkte på säsongens andra förlust.

Fyrisfjädern åkte på säsongens andra förlust.

Foto: Tobias Skagerström/Arkiv

Badminton2019-11-18 21:37

I golden set ställdes Melker Bexell/Tilda Sjöö mot H-K Vittinghus/Sara Lundgaard och det blev en jämn historia.
Fyrisfjädern räddade två matchbollar men till slut vann Trollhättan avgörandet med 11–9 och tog hem extrapoängen.

– De blev nästan så nervigt det kan bli och det var små marginaler som avgjorde. Vi tappade lite innan sidbytet men det kunde ha gått hur som helst och det var synd att vi inte vann, säger Henri Hurskainen, lagledare i Fyrisfjädern.

Dessförinnan var Melker Bexell/Tilda Sjöö ytterst nära att säkra segern då Fyrisfjädern – som saknade Victor Svendsen och Mathias Bay-Smidt – ledde med 3–2 inför avslutande mixeddubbeln.
Duon kom tillbaka från 0–2 i set och skaffade sig två matchbollar i femte set. Den sanslösa vändningen uteblev dock då Trollhättan vände, vann med 11–10 och tvingade fram golden set där de var starkast.

– Mixed gjorde en riktigt bra match och det var synd att det inte gick hela vägen. De tog sig tillbaka, fixade två matchbollar och förtjänade att vinna matchen så den svider, säger Henri Hurskainen.

Förlusten var Fyrisfjäderns andra för säsongen men en poäng gör ändå att klubben är helt klar för Mellanserie A.
I grundserien sista match ställs laget mot Halmstad – regerande svenska mästare – på hemmaplan.

– Det är en av matcherna man sett fram emot mest och förhoppningsvis får vi ett bra styrkebesked, säger Henri Hurskainen.

Matchfakta

Trollhättan–Fyrisfjädern 4–3

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!