Han var knappt åtta minuter från att hålla nollan i kvalseriepremiären mot Tranås. Oscar Fröberg kunde lämna isen i Gränbyhallen med gott betyg. Framförallt när Tranås svärmade som värst runt buren i första perioden.

– Det var ganska skönt att få komma in i matchen där. Jag var förberedd på olika scenarien, ett där vi både kunde slarva och ändå få mycket lägen, och ett där vi hade det mesta. Vi visste att de skulle checka och köra hårt och de hade några lägen i början, så det gällde att vara påkopplad, säger Oscar Fröberg.

Han stod också för en viktig frilägesräddning i mittperioden när Tranås Pontus Eklöf fick öppen gata mot mål.

– Det var skönt att få ta den, det var lite av en old school save, och skönt att kunna bidra där, men det är alltid viktigast att vi vinner matcherna, säger Fröberg och ler.

Att segern var skön för Almtunaspelarna går inte att ta miste på.

– Det var jätteskönt. Det var viktigt för oss att få en bra start på kvalserien, som haft lite av en förlorande säsong, säger Oscar Fröberg.

Han tycker också det var viktigt för moralen, efter den tunga avslutningen på serien där Almtuna var fem sekunder från att klara sig från kvalspel.

– Vi ser det som en grymt bra chans att avsluta säsongen bra och känna oss som vinnare. Nu ska vi inte blicka för långt fram, men vi är glada att vi fått en chans till, säger Oscar Fröberg, som ser fram emot Hudiksvall på lördag.

– Det är ett duktigt defensivt lag, med en väldigt duktig målvakt i Magnus Åkerlund. Men det gäller bara att fokusera på mitt spel och vara ödmjuk, om jag står då, fortsätter han.