I helgen samlades uppländska ungdomar, juniorer, seniorer och veteraner i IFU Arena i Uppsala för att tävla i inomhus-DM. Flera tävlade för att ta en av de sista platserna till Nordenkampen som avgörs 11 februari i samma arena.

– Det är kul att se hur tävlingen har förvandlats något som inte var så roligt och brukade arrangeras i Västerås till en stor fest för många barn och ungdomar. Den nya arenan har betytt jättemycket för det och förvandlingen har gått snabbt på bara några år, säger Richard Andersson, marknads- och mediaansvarig på Upsala IF som även var speaker under helgen.

Årets inomhus-DM var öppet för deltagare runt om i Sverige men medaljer delades bara ut till upplänningar.

Bland resultaten märktes bland annat Tim Wunger, Upsala IF, i kula som satte nytt personligt rekord med 16.57m och därmed vann DM-guld samt slåss om en plats till Nordenkampen.

Finskan Sanna Nygård – som tävlat i flera gånger i Finnkampen – var på plats och vann tresteg med ett hopp på 13.58m. Hon kom före bland annat Klara Pedersen från Upsala IF som slutade trea i totalen men vann DM-guld.

– Vi har aldrig haft ett så stort DM förut och det var väldigt stora klasser. Det är mer en breddtävling men det är jättekul och friidrotten blomstrar verkligen i Uppland, säger Richard Andersson.

I helgen var även några aktiva från Upsala IF i väg och tävlade på annat håll och där bland annat Max Andersson till med ett nytt distriktsrekord i längdhopp med 7.39m – en höjning med åtta centimeter.