Uppsala trivs mot Borås. I november besegrade man Borås med 82–79 i Boråshallen och när topplaget kom på besök till IFU Arena under fredagen var det inget snack om saken. Slutresultatet skrevs till hela 86–71 efter att ledningen under långa stunder varit uppe i hela 30 poäng för Uppsala. Snacka om utklassning.

– En bra genomförd match även om vi tappade lite mot slutet. En mycket bra match minus de fem sista minuterna kan vi säga, säger Uppsalas Lukas Friberg.

Ja, Uppsala trivdes som fisken i vattnet mot Borås och just Lukas Friberg var den som grundlade segern. Han satte snabbt två raka treor och följde upp det med ytterligare två. Uppsala fick en perfekt start på matchen och sedan rullade det bara på. Friberg stannade på tolv poäng, hans bästa notering för säsongen, och var därmed den som tillsammans med Anes Zekovic samlade ihop flest poäng bakom självskrivna stjärnorna Viktor Gaddefors (20) och Axel Nordström (14).

Artikelbild

| Jubel. Uppsalaklacken jublade efter slutsignalen.

– Det är skönt, det är en skön känsla när alla skott går in. Vi fick en bra start på matchen och när vi får ett sådant momentum så är det en riktigt skön känsla, säger Friberg.

... och du satte allt.

– Det är roligt för jag har missat ganska mycket tidigare. Mot Norrköping i tisdags så missade jag några viktiga treor, men ibland har man bra dagar och ibland lite sämre. Det gäller bara att jobba hårt för att man ska ha fler bra än dåliga dagar.

Friberg var nära att bli hundraprocentig från trepoängslinjen, men i den sista perioden missade han sitt femte trepoängsförsök.

– ... sen missar man alla skott man inte skjuter också. Offensivt var det här en av mina bättre matcher den här säsongen, men defensivt var den inte lika bra.

Uppsala var som sagt flera klasser bättre än serietrean Borås. Flera anfall från hemmalaget var som hämtade från skolboken - och Borås hade inte läst läxorna.

– Vissa lag passar oss bra och vissa inte lika bra. Nu hade inte Borås med Nimrod Hiliard IV heller så då blir det en annan match också. Jag tycker att vi spelade väldigt bra, var aggressiva och följde vår gameplan.

Segern innebär att Uppsala fortsätter sin fina form.

– Stundtals var det här en av våra bättre matcher den här säsongen och jag tycker att vi har spelat bättre och bättre mot slutet. Det känns som att vi tar steg hela tiden och att vi blir bättre, säger Lukas Friberg.