Efter att ha gått mållös i de första tre kvartsfinalerna slog Victor Andersson till tre gånger om i torsdagens match.

Först inledde han målskyttet efter drygt fem minuter när han tog hand om en retur och sköt in 1–0 till Storvreta.

– Vi spelade bra i 50 minuter men sen blev vi för naiva och gick framåt med för många spelare. Då var det inget mästerskapsspel men sett över hela matchserien var vi bättre och 4–0 i matcher är tydligt. Vi har hittat sätt att vinna och det är hela tiden olika formationer och spelare som drar laget, säger Victor Andersson.

Artikelbild

Efter tre raka mål av Storvreta i den andra perioden satte han 6–1 i början av den tredje och Storvreta såg ut att gå mot en säker seger.

Men Sirius tog ut målvakten och reducerade tre gånger om i slutminuterna. Då studsade bollen till Victor Andersson som slog till på halvvolley och fullbordade sitt hattrick i öppet mål från halva plan.

– Idrottspsykologi är häftigt, hur man kan dominera en match men så räcker det med ett mål så vänder det helt. Vi hade lägen att avgöra tidigare, jag stod på sidan och såg Jimmie (Pettersson) och Henke (Stenberg) passa runt bollen och sedan gjorde Rudd och Albin (Sjögren) samma sak utan att göra mål och då blev jag arg. Så när bollen kom vid mittplan sopade jag bara till den hårt och det var skönt att se den gå in, säger Victor Andersson.

Efter två assist i första matchen var det Victor Anderssons första mål i slutspelet.

– Jag har kommit till fler lägen än vad jag brukar i matcherna men Steineck har varit bra och letat sig in lite i huvudet på halva vårt lag. Jag har bränt en del lägen så det var skönt att få lite revansch, säger Victor Andersson.

Segern var Storvretas fjärde raka och gör att laget är vidare till semifinal.

Kvartsfinalerna inleddes målrikt (11–3), följdes av två jämnare och målsnålare matcher och avslutades med en ny seger för Storvreta.

– Vi hade bestämt oss för att ta hem den här matchen och få så mycket vila som möjligt inför semifinalen. Sedan gjorde Sirius det bra i sex mot fem men det känns onödigt och slarvigt att vi släpper in de igen. Vi hade räknat hem segern och blev straffade, säger Andreas Harnesk, huvudtränare i Storvreta.

Hur laddar ni om till semifinalerna?

– Det blir lite vila i helgen och sedan börjar vi ladda mot tänkbara motståndare och scenarier. Det spelar ingen roll vilka vi möter utan ge oss vad som helst för vi ska vara bra och spela vårt spel, säger Andreas Harnesk.