De har gått från kaos till att toppa norrettan och ta sikte mot superettan. Dalkurd under ledning av tidigare Siriustränaren Andreas Brännström, har gjort vad många kallar en Åshöjden. Man springer igenom seriesystemet i ett rasande tempo men det har inte alltid varit så. När klubben hade bekymmer kallade man in Ulf Sandström för att fokusera på den mentala biten. Något som visat sig lyckosamt.

–Man måste få hela laget att ha en vision och att hitta nyckelspelare i gruppen men viktigast är kanske att släppa på prestigen, berättar Ulf Sandström som förutom flera träffar med laget även haft individuella möten med spelarna.

– Det handlade om hypnos och mental träning och för idrottare och konstnärer är det inget konstigt. De är vana att befinna sig i ett tillstånd eller i trans när allt går som bäst.

Sittningarna varade i dryga kvarten och med dessa fick han även fokus på individen och såg till att förbättra förutsättningarna för personen så att man sedan även kunde lyckas som ett lag.

– Det kan handla om oro över familjen eller ett husköp som inte direkt har med fotbollen att göra.

Nu har även Brommapojkarna kallat in hjälp då man haft en tuff säsong.

– För BP handlar det kanske mer om att hantera pressen. Där har man pratat om att inte åka ur och att man måste hålla sig kvar. Vi har jobbat på att få till en ny vision. Ett till-mål. Det kan handla om att inte bara stanna kvar utan kanske sikta på att komma tillbaka till allsvenskan.

Du har en del kunder i Uppsala men inga idrottare.

– Det stämmer men vi har lagt fram en fråga till Sirius om ett samarbete.