Två raka förluster, 3–7 och hemska 0–9, innebär att slutspelet – och säsongen – kan vara över för Sirius under tisdagskvällen. Att laget ska slå Mora på bortaplan känns avlägset, inte minst om man tänker på hur det såg ut i IFU Arena i söndags kväll då man hamnade i underläge med 3–0 efter bara sju minuters spel.

– En bättre start är ett måste, slår Siriustränaren Tobias Svensson fast.

Det tuffa läget blir inte bättre av att man dras med skador och sjukdomar i truppen. Sofie Paulsson och Evelina Sparf saknas sedan tidigare på grund av knäskador. I söndags klev Klara Molin av med känningar i ena knäet. Molin tränade inte under måndagens lätta träning.

– Hade vi haft match hade hon försökt att köra. Vi är hoppfulla, säger Svensson.

Frågetecken finns även för forwarden Charlotte Bravo som inte heller tränade på måndagen. Bravo dras med en förkylning. En som definitivt inte kommer till spel är backen Matilda Andersson.

– Tyvärr har hon studier som kolliderar, säger Siriustränaren.

I senaste matchen byttes målvakten Jennifer Gräll ut tidigt och ersattes av Emelie Cohen. Vem som vaktar målet i den tredje kvartsfinalen är inte klart.

– Det har vi inte bestämt än. Vi får se vem vi väljer att ställa mål, säger Svensson som utlovat besked till målvakterna under tisdagens morgon.

Förutom att vara betydligt bättre på tå från start måste Sirius omsätta de chanser man skapar i mål. Till att börja med att få avsluten på mål.

– Förra matchen vet jag inte om vi testade Hill (Amanda, Moramålvakten) så mycket, det mesta var utanför.

Sirius lyckades på tre perioder då bara få iväg tio avslut på Hill.

– Kan vi hänga dit chanserna blir det en helt annan matchbild, säger Svensson.

Trots uppförsbacken försöker Sirius se det positivt. Måndagsträningen var ett bevis på detta.

– Det var roligt på träningen och det var viktigt. Det var glada miner när vi lämnade hallen. Vi hade ett bra surr i omklädningsrummet där vi fokuserade på vad vi ska göra. Nu är det bara in och köra och vi har allt att vinna.