Storvreta fyller på med bit för bit i pusslet till nästa säsongs trupp. Tidigare i veckan blev det klart med värvningen av stortalangen Hampus Ahrén och i och med kontraktsförlängningen med Jimmie Pettersson står det definitivt klart att Storvreta kommer att kunna ställa ett mycket starkt lag på planen även nästa säsong.

Pettersson har varit en succévärvning rakt igenom sedan han anslöt från Mullsjö 2015. Han har alltså snittat ett mål per match i serie- och slutspelssammanhang.

Men han kan göra mer än poäng. Det är en oöm hårt arbetande vänsterforward.

– Framförallt är det hans tuffhet och uppoffrande spel, något vi kanske saknar lite i övriga truppen men han går i bräschen. Sen producerar han ju också, säger Storvretas sportchef Micke Rasi som motivering varför man valt att förlänga med forwarden.

Han fortsätter:

– För oss var det självklart att han skulle stanna. Han jobbar hårt över hela banan som täcker skott och står upp om det blir fajt.

Det nya kontraktet med Storvreta för Pettersson sträcker sig över säsongen 2020/21.

Av den befintliga Storvretatruppen står det klart att Jesper Berggren kommer att sluta. Spelare som just nu har utgående kontrakt är Jacob Pettersson, Michael Jansson, Victor Andersson, Valdemar Ahlroth och Mattias Samuelsson. Den sistnämnde har också uttalat sig om att det här kan bli hans sista säsong. Rasi medger att diskussionerna med Samuelsson om en eventuell förlängning går trögt.

– Men vi har en dialog, framför allt med hans familj, säger Rasi.