Försvarsspelet nära ge Ais skrällpoäng igen

Almtuna var på väg att plocka ut målvakten. Siktet var inställt på en ny skräll. Då avgjorde Timrå i ett två-mot-ett-läge när det var 90 sekunder kvar.

Calle Åsell i Almtuna på knä framför det egna båset. T h Pontus Johansson.

Calle Åsell i Almtuna på knä framför det egna båset. T h Pontus Johansson.

Foto: Håkan Lundh

Ishockey2019-10-16 21:41

– En taktiskt väl genomförd match på bortaplan. Det såg ut som det gjorde mot Västerås med den skillnaden att vi fick mål den gången, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson, som hade en lågmäld genomgång med spelarna direkt efter matchen. Ingen anledning till hårda ord.

Almtuna gjorde en bra insats mot seriens kanske bästa hemmalag som har superkedjan med Jonathan Dahlén, Albin Lundin och Jens Lööke.

– Vi spelade Belov och Per Svensson mot den kedjan. Dessutom gjorde Pontus Johansson, Pentler och Åsell en bra match mot dem, säger Gudmundsson.

Det hände faktiskt inte så mycket kring superkedjan, men trots det var det Jens Lööke som gjorde det första målet, ett snabbt skott direkt efter tekning.

Timrå vann rättvist. Man var det bästa laget, men någon stor dominans var det inte.

– Vi låg rätt i positionerna och hade en grymt bra defensiv, men i sådana här matcher måste man utnyttja de chanser vi får, och det gjorde vi inte den här gången, säger Gudmundsson.

Matchen stod och vägde när det närmade sig slutminuterna. Timrå hade 1–0 och i Almtunas bås funderade man på att plocka ut målvakten Daniel Rosengren. Men det blev aldrig något 6 mot 5-spel eftersom Morten Madsen gjorde 2–0 i en spelvändning efter 18.30.

Gudmundsson var förstås besviken, men samtidigt hittade han mycket bra i den här matchen.

– Det är så här vi måste se ut. Det är bara att titta var vi är i hierarkin, vilket lag vi möter. Vi gjorde en ruskigt bra prestation, men det är svårt för killarna att ta in det just nu. Kan vi spela så här när vi möter mindre bra lag, så kommer vi att vinna, säger Almtunaränatren.

Det som saknades var effektiviteten, för chanser saknades inte.

– Vi måste få upp kvaliteten på passningarna, konstaterar assisterande tränaren Lars "Lillis" Lövblom.

I Almtuna saknades målvakten Jesper Eliasson och efter matchen berättade Gudmundsson om anledningen:

– Han kallades tillbaka till Växjö i går  kväll (tisdag) eftersom de har en skada. Just nu vet jag inte när han kan vara tillbaka, det är upp till Växjö.

Nu gjorde Daniel Rosengren en lysande insats i målet, men faktum är att Timrå inte hade så många heta chanser som man hade förväntat sig.

Matchfakta

Timrå–Almtuna 2–0

(1–0, 0–0, 1–0)

Målen: 1–0 (13.04) Jens Lööke, 2–0 (58.30) Morten Madsen.

Publik: 2 788

Karta: NHK Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!