När UNT besöker Gusks träning i Diöshallen är det bara någon vecka kvar till premären i division I. Tränaren Handrin Thunqvist instruerar truppen innan han tittar upp och går fram mot UNT:s utsände. Efter några hälsningsfraser går sedan snacket in på hur försäsongen har sett ut och hur statusen på laget är.

– Tyvärr är statusen inte hundraprocentig, förklarar Handrin Thunqvist och fortsätter:

– Vi har haft lite oflyt med skador och förkylningar. Det har också gjort att vi bara har spelat tre träningsmatchen under försäsongen. Det har helt enkelt varit en olycklig start.

Artikelbild

| Tränare. Handrin Thunqvist anslöt som Gusk-tränare i början av mars.

Det innebär också att mycket jobb väntar för den nyblivna Gusktränaren.

– Det är ett otroligt hårt jobb som väntar från min sida, förklarar Handrin Thunqvist.

– Vi får visserligen tillbaka några spelare från skada nu, men vi kan inte veta i vilket skick dessa spelare kommer vara i. Vi gör så gott vi kan men jag är faktiskt lite orolig.

Däremot har inte allt gått dåligt för Gusk.

Artikelbild

| Träning.

– Jag är jättenöjd med vårt försvarsarbete. Visserligen har vi spelat någon plattmatch här och där, men överlag är jag jättenöjd med försvaret. Däremot finns det mycket annat att jobba på. Det kan vara finlir med boll eller första touchen och så vidare, säger Thunqvist.

Var slutar ni i tabellen när säsongen går mot sitt slut?

– Efter de förutsättningarna vi har hamnar vi nog i mitten någonstans. I år kommer det bli ett väldigt lärorikt år, vi har många unga spelare som vill utvecklas. Vi ska sätta upp delmål och försöka hålla oss i mitten. Sedan får vi se till hösten hur det ser ut då, säger Handrin Thunqvist.

En av spelarna som är taggad på säsongen är Maria Onsbjer. Hon har nyligen blivit uppflyttad från Gusks lag i division III.

– Jag känner mig i form och jag känner att det ska bli jättekul att sätta igång.

När det kommer till de egna målen är hon ganska ödmjuk.

– För mig handlar det först och främst om att ta en plats i startelvan. Därefter har jag inte tänkt så långt, men självklart vill jag jobba mig uppåt.

När det kommer till tippningen för var Gusk kommer hamna är Onsbjer inne på samma spår som tränaren.

– Jag tror att vi hamnar i mitten, sett till de förutsättningarna vi har.

Gusk börjar sin säsong borta mot Bollstanäs den 15 april. Första hemmamatchen spelar man mot Rimbo på Lötens IP veckan efter.