Förlust – trots "bästa insatsen"

Tränaren Zaine Söderlund tyckte Gusk stod för säsongens bästa insats mot Täby. Det blev dock ändå förlust med 2–1 efter två insläppta mål på fasta situationer.

11 maj 2019 17:24

Efter bortamatchen mot Täby var tränaren Zaine Söderlund besviken över resultatet och förlusten med 2–1 men nöjd med insatsen.

– Vi gör vår bästa insats för säsongen, så är det. Vi spelade riktigt bra både offensivt och defensivt, skapade målchanser, hade bra värderingar, tog rätt beslut och spelade ut i lagdelarna. Det finns inget att gnälla på utan helheten var väldigt bra och då är det extra tråkigt att förlora, säger Zaine Söderlund.

I början av den andra halvleken kvitterade Jens Hägg till 1–1 med sitt fjärde mål för säsongen. Men lyckan blev kortvarig för Gusk för Täby tog ledningen på nytt bara några minuter senare på en hörna.

I slutet av matchen jagade Gusk en ny kvittering och skapade en del lägen men det blev inget mål.

– Vi hade ett kanonläge i 86:e minuten som vi inte lyckas sätta. Spelet går ut på att vinna och ta tre poäng så då blir det riktigt surt, säger Zaine Söderlund.

I den första halvleken hade Täby tagit ledningen med 1–0 på ett frisparksmål och båda hemmalagets mål kom på fasta situationer.

– De skapade bara småchanser förutom sina fasta och frisparken är inget att göra åt för den sitter oerhört vackert i krysset. På hörnan kunde vi varit aggressivare men annars är jag otroligt nöjd över insatsen och besviken över att vi inte vinner, säger Zaine Söderlund.

Därmed åkte Gusk på sin tredje förlust för säsongen och står kvar på sju inspelade poäng efter sex omgångar.

I nästa omgång tar klubben emot ett annat topplag i form av hittills obesegrade serieledaren Karlberg på Gamlis IP.

– Vi har vunnit och tagit poäng när vi spelat sämre och nu fick vi känna på det här. Det är livet och vi får fortsätta träna så bollen sitter där den ska, säger Zaine Söderlund.

Matchfakta

Täby↔2

Gusk↔1

Division 2 norra Svealand

(1–0) Målen: 1–0 (31) Hugo Näslund, 1–1 (54) Jens Hägg, 2–1 (60) Ilyas Amiri. Publik: 45.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tobias Skagerström