Under hösten vann Iron 8 av 14 matcher. Det gav en fjärdeplacering i Hockeytvåan Östra A och fortsatt spel i Alltvåan där den östra regionens åtta bästa lag hållt till under andra halvan av säsongen. På 14 matcher i Alltvåan stod Iron utan seger – laget hade inte vunnit sedan 14 november.

Mot Rimbo började det lovande men 3–1-ledningen försvann illa kvickt – gästerna sköt tre mål på 32 sekunder i andra perioden. Ett ras som såg ut att bli avgörande, men Iron kom tillbaka och vann sista perioden med hela 4–0.

Om det var en efterlängtad seger?

Artikelbild

– Ja vad ska man säga... Otroligt skönt, vi gör en riktigt bra match och det var härlig derbykänsla över den, säger Irons tränare Jonathan Persson.

Inför matchen var ni uppe i 17 raka matcher utan seger. Hur förklaras det?

– Vi har ett väldigt ungt lag så det är första gången många är på den här nivån. Och inför Alltvåan spetsade alla lag till sina trupper lite extra så serien blev tuffare. Hur tungt det än gått tycker jag grabbarna kommit upp i varje match och kört 100 procent.

Irontränarna Jonathan, 33 och Johnas Persson, 32 – båda tidigare elitspelare – gjorde under den långa förlusttrenden blixt-comeback på isen.

Artikelbild

| Tränar-och brödraduon Jonathan och Johnas Persson.

– Vi hade mycket sjukdomar och skador så vi behövde komma in och bredda, säger Jonathan.

Blir du och brorsan kvar som tränare över nästa säsong?

– Vi vill det och har pratat om det, så vi får se hur det blir.