26-årige Philip Åkerlfeldt har tidigare spelat för Uppsala Volley, och efter två säsonger i Tierp bytte han inför den här säsongen till topplaget Örkelljunga. Helgens turnering var hans första i Grand Prix-sammanhang.

– Som Uppsalason så var det jätteroligt att vara med. Det är en riktigt kul turnering. Tyvärr blev inte riktigt resultatet som vi hade hoppats på. Men för min egen del har det varit ett personligt mål att få spela ett GP, så på så sätt var det jätteroligt. Jag hade familj och vänner som var på plats och tittade, så det det var lite speciellt, säger Pilip Åkerfeldt.

Hans Örkelljunga hade dock en tuff turnering. Det blev förlust i semifinalen mot Hylte med 0-3, och samma siffror upprepade sig i matchen om tredjepris mot Linköping.

Artikelbild

| Philip Åkerfeldts Örkelljunga förlorade båda matcherna i helgens Grand Prix i Uppsala.

– Vi hade svårt att komma in i en bra rytm i båda matcherna. Sedan var vi ganska segstartade och gjorde det lite svårt för själva. Vi var bättre mot Linköping, men som sagt, vi satte krokben för oss själva, säger Philip Åkerfeldt, som spelar center i Örkelljunga.

Philip Åkerfeldt får istället försöka ladda om till fortsättningen av säsongen i elitserien, där slutspel väntar framöver.

– Vi ska vara med och fightas om guldet, och jag tvivlar inte att vi kan prestera på topp, säger Åkerfeldt, som är en av flera centrar i Örkelljungas lag.

– Vi är några stycken som roterar runt. Men målet är att få mer speltid, och gillar att få kämpa lite för att ta en plats, fortsätter han.

Mästare i seniorernas GP i helgen blev Engelholm VS på damsidan, och på herrsidan vann Falkenberg VBK.