Sanny Lindström kallar JanBrejcaks tackling mot Blomstrands huvud för en av säsongens fulaste. Blomstrand blev liggande på isen och undersöktes av naprapat och läkare innan han fick klartecken att spela vidare. I efterhand visade det sig att Blomstrand ådragit sig en hjärnskakning. Till UNT sade Blomstrand på torsdagen att han ångrar beslutet att han inte klev av isen.

"Det är doktorns och de andra ledarnas förbannade ansvar och se till att Blomstrands hälsa går i första hand när det är så uppenbart att smällen tog mot huvudet", dundrar Sanny Lindström.

Sedan krönikan publicerats har Tobias Pehrsson, sportchef i Almtuna, lagt ut en text på klubbens hemsida där han och läkaren Erik Öhman beskriver varför Blomstrand inte avbröt onsdagens match.

”Ludwig uppvisade medvetenhet kring situationen då han kunde besvara frågor, han uppvisade ingen minneslucka eller någon avsvimning. Ludwig hade ingen yrsel och var inte heller illamående. Synen var fullständig. Med anledning av det finns inga tecken på hjärnskakning”, uppger Erik Öhman.

Öhman och Blomstrand ska ha varit överens om att det inte var aktuellt att avbryta. Det slutliga beslutet fattades av Öhman. Efter matchen åkte Blomstrand in till Akademiska sjukhuset där han genomgick en skiktröntgen som inte påvisade någon blödning. Däremot uppger Blomstrand att han hela torsdagen plågades av huvudvärk och att han drabbats av en lättare hjänskakning. Han är därför inte aktuell för spel i fredagskvällens match mot Timrå.

LÄS MER: Beskedet efter tacklingen: "Konstant huvudvärk"

.