Ett genidrag från tränarna

Sirius behövde bryta en trend, hitta tillbaka till spelet och ta poäng. Mot Sundsvall lyckades blåsvart med allt – efter en minst sagt lyckad laguttagning.

15 maj 2019 21:33

Någon kris har det inte varit, men det är klart att den senaste tidens brist på resultat har gjort det lite skakigt i Siriusleden. Samtidigt har de dåliga resultaten kommit mot lag som på pappret och i tabellen visat sig vara bättre. Mot Sundsvall skulle man återigen ställas mot ett jämbördigt lag. Frågan på förhand var om Sirius ”fortfarande hade det”, ja, det som man hade mot Kalmar och AFC Eskilstuna. Svaret? Ja och mer därtill.

Sirius hade inte hållit nollan på hemmaplan sedan hemmapremiären i fjol då Karim Fegrouch hastigt kastades in mellan stolparna mot Häcken. 18 långa matcher med insläppta mål på Studenternas. Enter: John Alvbåge. Han skulle ha spelat premiären mot Kalmar, men skadade sig oturligt. Efter lång rehab kom Alvbåge in och gav Sirius en helt annan pondus mellan stolparna. Han styrde försvarslinjen, han skrek över hela planen för att lugna sina medspelare – och han höll nollan. Det han framför allt gav Sirius är ett tydligt besked. För även om han inte hade supermycket att göra så är han självskriven etta mellan stolparna.

Sirius behövde hitta trygghet och det var precis vad man fann. Fasta situationer har varit ett sorgebarn under säsongen hittills, men mot Sundsvall var det just det som avgjorde. Han har ont nästan hela tiden, har både klippt hål och tejpat ihop skorna för att överhuvudtaget kunna spela. Sam Lundholm behöver dock inte så mycket lägen, några sekunders briljans räcker och han visade, precis som jag skrev efter matchen mot Hammarby, att mycket av Sirius offensiv hänger på honom och hans häl. Hälen höll, Lundholm levererade – och Sirius vann.

Vinsten betyder mycket för Sirius efter den tunga perioden man har haft. Man visade att det finns kvalitet i laget och att man kommer att kunna plocka poäng mot lag som man ska göra det mot. Framför allt visade det att självförtroendet inte blev helt kört i botten trots resultaten. Man gjorde det också utan de två största ledarna på planen då både Robert Åhman Persson och Niklas Busch Thor följde matchen från läktaren under den andra halvleken.

Och på tal om körd i botten. Adam Ståhl har inte haft någon lyckad start på sin sejour i Sirius. Han värvades som anfallare, men har haft svårt att färga både där och som tia. Mot Sundsvall fick han chansen som wingback och det visade sig vara ett genidrag från tränarna. Han var på språng hela tiden och visade varför Sirius värvade honom. Efter hans insats blir det svårt att peta honom till söndagens match mot Häcken.

Tränarna prickade helt rätt med laget, Sirius satte spelet och nu är man med i matchen igen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels