– Jätteskönt och otroligt viktiga poäng. Skönt också i och med att det trots allt är lite derbykänsla, säger en mycket nöjd Lovisa Delby efter matchen.

ESK hamnade tidigt i problem. Gusk däremot satte högsta fart från början, med en hög press som satte gästernas passningsspel på stora, och i bland övermäktiga, prov.

Ledningen var också nära när ett mäktigt långskott träffade Kaisa Nilssons ribba efter sex minuter.

Enköping höll ihop det och åt sig in i matchen efter hand. Efter kvarten tog man faktiskt över i och med att man flyttade upp sina positioner rejält.

– Vi visste att det skulle ge resultat om vi pressade dem högt, och det gjorde det, menar Delby.

Ledningen kom också efter en stunds spelövertag. I den 29 minuten hittade Clara Lindvall en till synes obefintlig lucka vid Åsa Vallgårdas stolpe.

Gusk reste sig dock och kom tillbaka i matchen, men förutom några skott från distans var man aldrig riktigt nära att näta.

Precis som i första tog Gusk kommandot i andra. Men Enköpingsförsvaret – allt som oftast ledda av Ina Burström och Frida Andersson – fredade sig tappert.

Bästa chansen vaskade istället just ESK fram efter tre minuter när Kajsa Hall Wistling fick ett jätteläge. Vallgårda i Gusk-målet plockade fram en parad och räddade.

Det var den bästa chansen ända fram till den 72 minuten när Gusk:s Sanna Öhlund var en tå ifrån att få bättre träff och överlista Nilsson i ESK:s mål.

Men kort därefter satte istället ESK spiken i kistan. Ina Burström nådde högst på en hörna och knoppade in 0–2. Ruggig effektivitet av Enköping.