Det var aldrig något snack om vilket var lag som var störst, bäst och vackrast under söndagseftermiddagen. Gusk gjorde två mål i den första halvleken och två mål i den andra. Och det var det.

– Vi släpper in för enkla mål, vi blir hårt straffade, säger ESK-tränaren Tomas Karlsson efter matchen.

I en match som från början var lite trevande, där både ESK och Gusk kände lite på varandra, tog gästerna tag i taktpinnen ju längre in i matchen man kom. Mål ett, två och tre kom på fasta situationer. Mål fyra kom när det redan var över.

Artikelbild

| Elvira Gustafsson kämpade på så gott hon kunde mot Gusk.

– Det är tungt. Om vi hade satt några av våra bra chanser, då hade det blivit en annan match, säger Tomas Karlsson.

– I den andra halvleken försöker vi ta oss framåt, vi släpper fram spelare och då börjar Gusk satsa på bollar bakom vår backlinje istället.

Chanser fanns där för ESK. Anfallaren Rebecca Sandbring hade en tuff dag på jobbet och missade flera bra lägen och Elvira Gustafsson hade bra chanser hon också. Den största skillnaden mellan lagen låg i skärpan vid avslutslägena.

– Elvira (Gustafsson) och Sandbring gör ett jättejobb där framme, säger Tomas Karlsson och fortsätter:

Artikelbild

| Tidigare ESK-målvakten Kaisa Nilsson gjorde comeback på Enavallen. Denna gång i Gusk-tröjan.

– Vi var lite valpiga idag, det syntes att vi hade brist på rutin i division 1. Gusk är lite äldre och det märks. De är kliniska i sina avslut.

Vad tar ni med er från den här matchen?

– Vi måste träna på positionsspelet. Vi var bra i 20 minuter men sedan tappar vi det och börjar pressa individuellt istället för kollektivt. Det måste vi jobba på.

Från Gusks håll var tränaren Niclas Hedström lite osäker på vad han tyckte om matchen i sin helhet.

– Jag kan inte påstå att resultatet speglade matchbilden. Spelmässigt var vi inte speciellt bra, men självklart är jag nöjd med att vinna med 4–0, säger han.

Den tidigare ESK-målvakten Kaisa Nilsson gjorde comeback på Enavallen när hon stod i Gusks målbur.

– Det är alltid kul att träffa Kaisa, men sedan spelar det ingen roll under matchen, säger Tomas Karlsson.

Dessutom var ESK:s tidigare anfallsstjärna Hannah Lichtenstein med på bänken, men spelade ingenting på grund av en skada.

ESK har haft en tung start på säsongen. Dagens förlust innebär att man bara har tagit tre poäng på de inledande fyra matcherna. Nästa match för ESK är mötet borta mot Ljusdal lördagen den 11 maj.

– Vi har haft ett tufft schema nu med Bollstanäs och Gusk. Ljusdal är också väldigt tuffa, säger Tomas Karlsson.