18-årige anfallaren Joel Rajalakso blev matchvinnare med sina två mål, varav det sista i 76:e minuten blev det avgörande.
- Det här är helt underbart. Kändes som om vi hade kontroll på matchen från start och det blev aldrig riktigt nervöst ute på planen, sa segerskytten efter slutsignalen.

Förutsättningarna var de att ESK behövde knipa en poäng för att vinna serien och därmed ta klivet upp i ettan. Laget fick också en smakstart med 1-0 redan i femte matchminuten genom Kerim Mrabti som på volley tryckte bollen i nät från nära håll. Sedan tappade man dock i skärpa och fart, vilket renderade i kvittering lite senare. Sista kvarten av första halvlek tillhörde sedan hemmalaget och sekunderna före paus sköt Joel Rajalakso 2-1 efter fint inspel från högerkanten av Ernesto Ferreira.
- Det målet var så skönt och viktigt. Sedan hade jag ju flera lägen i andra halvlek att göra 3-1 innan det till slut kom, sa Rajalakso som gjorde hela 14 mål i seriespelet.

Varför vinner ni serien ?
- För att vi har varit stabila hela säsongen. Vi har ett ungt lag som verkligen tror på varandra och det vi gör. Sedan hjälper ju "Siggi " (tränaren Jónsson) oss yngre spelare väldigt mycket med råd och tips.

Artikelbild

| Segeryra i Enköping efter avancemanget upp till division I.

Är du kvar i ESK nästa säsong?
- Mitt nuvarande kontrakt går ut nu och jag har inget klart för nästa år, vi får se.

En annan spelare som har en stor del i framgången för ESK är 17-årige pojklandslagsspelaren Kerim Mrabti. Efter en svår skada i våras har mittfältaren kommit tillbaka med besked och gått från klarhet till klarhet under hösten. Något som uppmärksammats från flera håll inom högre fotbollskretsar.
- Trodde nog inte att jag skulle komma in i laget så pass tidigt efter skadan. Sedan har det rullat och det känns riktigt fint med en serieseger. Helst vill jag stanna ett år till i Enköping och gå klart gymnasiet. Ett jättebra erbjudande är väl det enda som kan ändra på den saken.

Assisterande tränaren Per-Åke Swärdh var av förklarliga skäl mycket belåten efter det att seriesegern var säkrad.
- Helt rättvist att vi vinner idag och en snygg punkt på säsongen. Laget är mycket sammansvetsat med en fantastisk stämning och jag har inte upplevt något liknande sedan 2006 då vi tog oss tillbaka till superettan. Tycker vi har varit jämna serien igenom och visat att vi också är det bästa laget.