"En jäkla krigarmentalitet i det här laget"

Han kom hem klockan två på natten efter en bortamatch, tränade med Örebro på förmiddagen och blev matchvinnare för Almtuna på kvällen. Målvakten Jonas Arntzen gillar läget.

Västerås i gult lyckades bara överlista Almtunamålvakten Jonas Arntzen vid ett tillfälle. Här får han hjälp av lagkompisarna William Wiå och Stefan Lassen att freda sitt mål.

Västerås i gult lyckades bara överlista Almtunamålvakten Jonas Arntzen vid ett tillfälle. Här får han hjälp av lagkompisarna William Wiå och Stefan Lassen att freda sitt mål.

Foto: Peter Bohlin / Frilansfotograferna

Ishockey2019-11-15 22:00

– Jättekul att få spela igen, säger Arntzen efter att han motat samtliga puckar utom en från Västerås i en match där hans målvaktsspel bidrog starkt till att Almtuna kunde ta en välkommen trepoängare.

Almtuna förlitar sig mycket till lån på målvaktssidan. Vid sidan av egna Daniel Rosengren är Jesper Eliasson, som stod i båset mot Västerås, på säsongslån från Växjö. Jonas Arntzen är namngiven och kan gå mellan Almtuna och Örebro med kort varsel. Under torsdagskvällen var han reserv i Örebros bortamatch mot Frölunda. På fredagskvällen fick han spela sin tredje match med Almtuna och gjorde det med den äran.

– Absolut, det kändes jättebra, säger han efter 2–1-segern.

Hur ser du på matchen?

– Vi kämpar väldigt bra och jag vet inte hur många gånger som de (utespelarna) täcker skott. Fick jag till en räddning med en retur kastade de sig överallt. Det är en jäkla krigarmentalitet i det här laget.

Då det bara blivit två starter i SHL är han glad över möjligheten att få spela i allsvenskan när tillfälle bjuds.

– Det ger mig möjligheter att åka hit och spela utan att det påverkar min vardag i Örebro.

När han eventuellt är tillbaka med Almtuna igen vet han inte.

I matchen mot Västerås fick han tidigt släppa en styrning på volley förbi sig men sedan stängde han igen. Och har räddade dessutom en straff från Kelsey Tessier. Arntzen väntade ut skytten.

– Jag försökte ha så bra tålamod jag kunde och han blev nog överraskad (när inte Tessier fick någon reaktion på sina dragningar).

– Arntzen visade att han är en klassmålvakt, berömmer Ais assisterande tränare Lars "Lillis" Lövblom, som var nöjd med mycket förutom spelet i den första perioden, trots 1–1.

– Vi började inte bra och fick många spelvändningar emot oss och det blev att vi bytte chanser. Sedan gjorde vi en riktigt bra andraperiod (14–5 i skott och vinstmålet genom Hampus Harlestam) innan jag tycker att vi hanterade det bra i tredje samtidigt som pucken studsade rätt för oss i dag, säger han.

I slutet av matchen fick Harlestam matchstraff för en tackling i huvudet på en motspelare. Det är nu upp till disciplinnämnden att avgöra om han blir avstängd eller ej.

Matchfakta

Almtuna–Västerås 2–1

Hockeyallsvenskan

(1–1, 1–0, 0–0) Målen: 0–1 (6.19) Sebastian Benker, 1–1 (9.37) Sebastian Fakt, 2–1 (34.23) Hampus Harlestam.  Publik: 1 285

Almtunas Hampus Harlestam fick i slutet av matchen matchstraff för en tackling mot huvudet.
Almtunas Hampus Harlestam fick i slutet av matchen matchstraff för en tackling mot huvudet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!