En festkväll för alla motorsportare

MOTOR. Fart, olja och däcklukt fick stå till sidan när Sveriges motorsportelit samlades i Uppsala under lördagskvällen. I stället möttes man av kostymer, välluktande parfymer samt ett lugnt mingel.

29 januari 2011 21:15

Malplacé?
Inte direkt. Alla såg tvärtom ut att trivas för även om miljön var utbytt så var samtalsämnet detsamma: motorsport.
– Det är inte allt för ofta man har på sig de här kläderna men det är trevligt och vi har jättekul, sa Ulf Andersson, SM–vinnande kartläsare i bilorientering.

Lördagsskvällen var verkligen tillägnad motorsporten och alla som brinner för den. Det spelade ingen roll vilken disciplin det handlar om eller vilken ålder man har. Alla fanns närvarande bland de drygt 700 gästerna på plats. Det är just sådana här tillställningar som får unga motorsportare att fortsätta satsa på idrotten.
Ett exempel är 18–åriga Sabina Jädersten från Östervåla. Under hennes sista år som junior tog hon SM–guld i dragracing och fick därmed en inbjudan till galan. Något som har gett henne mersmak inför framtiden:
– Jag har hållit på med det här i nio år och att få vinna och komma hit under mitt sista år som junior känns jättestort. Nu ska jag hitta ett seniorstall och fortsätta, säger den något blyga Jädersten.

Att galan i år hölls i Uppsala är ingen slump. Det redan starka motorsportsfästet är på stark frammarsch, det höll de flesta med om. Förra helgens Roslagsvals hyllades av flera personer under minglet.
Den som verkade lyckligaste över att galan tillfallit just hemstaden var Janne Blomqvist. Han kunde inte nog med gånger påpeka hur roligt det var att få välkomna alla till Uppsala.
– Alla här är mina kompisar och ingen är gladare än jag är för att galan hålls här.
Kompisar var det. Galan var som en stor familjefest. Vilka som vann priser eller fick stipendier spelade inte någon roll. Alla var där för att umgås med likasinnade, något man verkligen fick tillfälle att göra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels