EM bara ett stopp på vägen mot OS

SIMNING. All planering är upplagd för London-OS om drygt två månader. Därför har inte Jennie Johansson formtoppat till dagens EM-start.

21 maj 2012 22:06

– Jag har valt att lägga allt mitt fokus på senare i sommar, säger US-stjärnan.

EM inleddes i går och pågår fram till och med söndag i ungerska Debrecen, men Jennie Johansson med tränaren Mikael Eriksson är mest bara på kortvisit och enda starten på mästerskapet blir på OS-distansen 100 meter bröst.
Johansson anlände till mästerskapsorten i söndags kväll och under måndagen handlade det endast om insimning och att titta på övriga svenska deltagare.
I dag på förmiddagen handlar det om försök och under eftermiddagen väntar semifinal. I morgon, onsdag, avgörs finalen. Och trots avsaknad av toppning ska Johansson ta sig dit.
– Hon ska vara med i final, men det är svårt att sia om medaljer, säger tränare Eriksson, som liksom Johansson inte har brytt sig om att kolla in konkurrensen.

Johansson innehar det svenska rekordet på distansen på 1.07.10, en tid som hon satte i London i mars, men i Debrecen finns det inget som helst fokus på tider.
– Vi pratar nästan aldrig om tider. EM är en del i satsningen mot OS och resultaten i sig spelar i sig ingen större roll, säger Eriksson.
– Men det är klart att man vill simma så fort som möjligt när man är här och jag tror att det ska gå bra ändå. Men mest vill jag bara se att det vi tänker på under träningarna fungerar och att vi ligger bra till, fyller Johansson i.

Mycket handlar om få detaljer i Johanssons simning att fungera perfekt.
– Tekniska bitar som vi vill ska funka är start och vändning, säger Eriksson.

Direkt efter EM fortsätter OS-förberedelserna – på annat håll. Då, redan på torsdag, åker nämligen Johansson och Eriksson till Spanien och Sierra Nevada för ett tre veckor långt höghöjdsläger.

 

 

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!