Stafettguldet var efterlängtat för OK Linnés 39-årige veteran Annika Billstam som tidigare i somras försvarade sitt VM-guld på medeldistans i skotska Darnaway.

– Detta betyder lika mycket som VM-guldet, men det är på ett annat sätt, säger Billstam i ett pressutskick från det svenska orienteringsförbundet.

– För klubben är det riktigt kul att vi kunde ta ett lagguld på damsidan. Det har vi kämpat för i många år, fortsätter Billstam i pressmeddelandet.

OK Linné med Riina Kuuselo var femma efter den första sträckan, 19 sekunder efter ledande Ingjerd Myhre från Järla. Catherine Taylor på den andra sträckan växlade sedan över till Annika Billstam som etta, en ynka sekund före Järla Elin Hemmyr Skantze som sprang ut på slutsträckan för Stockholmsklubben. Billstam avgjorde sedan vid varvning med en kvart kvar att springa.

– Jag tror att Elin gjorde en krok där. Vi tog olika vägar till den kontrollen och därefter har jag inte sett henne. Men jag var inte säker på att jag var först, så det var väldigt skönt att höra speakern som meddelade att jag var först och sedan mötas av klubbkompisarna på upploppet, säger Billstam till svenska orienteringsförbundet.

Silvret gick till Lidingö efter en spurtstrid mot just Järla. IF Thor slutade 32:a.

För OK Linnés herrar blev stafetten mindre lyckad. Laget slutade sjua, även om man hade tätkänning efter Jan Troengs startsträcka. Till sist var OK Linné över fem minuter från segraren Göteborg-Majorna OK. Silver i herrstafetten gick till Malung och brons till Ravinen.