Efterlängtad hemmapremiär för Bois

En självförtroende-boost eller en fortsatt väntan på en seger? Hemmapremiären mot Skirö kan avgöra en hel del för Uppsala Bois.

Uppslaa Bois Tuva Alsén, här med F17-VM-bucklan från förra säsongen, ser framemot lördagens hemmapremiär i elitserien.

Uppslaa Bois Tuva Alsén, här med F17-VM-bucklan från förra säsongen, ser framemot lördagens hemmapremiär i elitserien.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Bandy2019-11-16 08:00

Förlust med 12–0 mot Villa-Lidköping. Uppsala Bois unga elitseriebygge söker efter en jämnare leverans på högsta nivån. 

Hemmamötet med Skirö kan avgöra en hel del för fortsättningen. Blir det en självförtroende-boost eller en fortsatt väntan på en seger? 

– Vi har haft bra träningar i veckan, och jag tror att det kan bli jämnt. Skirö är väldigt fysiska, men jag tror att vi kan göra en bra match, säger Uppsala Bois F17-talang Tuva Alsén.

Vad var det stora skillnaden mellan er och Villa?

– De är mycket bättre fysiskt tränade och de har ett lag som åker skridskor hela tiden. I slutet rann det i väg. Vi orkade inte, säger Tuva Alsén.

Tuva Alsén var en av tre spelare från Uppsala Bois som var med när Sverige i fjol vann F17-VM i Finland efter en dramatisk final mot Ryssland som avgjordes först i en förlängning (2–1). 

Många av lagkamraterna från det svenska guldlaget kom just från lördagens motståndare Skirö, som föll i sin elitseriepremiär mot Skutskär med 13–1, och som tippas slåss i botten av tabellen med Bois.

– Vi har spelat en del F17-matcher mot varandra och de har många unga spelare. Erfarenheten är att de går mycket rakt på kanterna, så det gäller att vi hänger med där, säger Tuva Alsén.

Vad avgör till er fördel?

– Hemmaplan. Och att vi har ett bra spel. Jag tror att vi kan komma att äga mycket boll den här matchen, säger Tuva Alsén.

Matchdags

Uppsala Bois–Skirö

Elitserien

Studenternas, 17.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!