Efter tunga tiden: Räddade allt

Viktor Klintsten har klarat av en av säsongens mål: Att hålla nollan i en match. "Nu är det bara kvar att vinna Champions Cup och SM-guld", säger han.

13 november 2018 22:21

Är det tunga hösten över nu? Viktor Klintsten visade i alla fall mot Helsingborg att han är tillbaka i gammal fin form. Okej, han fick bara tolv skott emot sig men en nolla är en nolla.

– Det var en jättesvår målvaktsmatch. Jag fick försöka hålla igång för mig själv i tre perioder. I tredje fick jag i alla fall några bollar på mig, säger han efter 8–0-segern i IFU Arena.

I den första perioden fick han bara två skott på sig. I den andra tre. I slutperioden fick han slita aningen mer för att hålla nollan och han klarade det.

– Jag tycker att vi spelade bra i dag och vinner ju med 8–0. De (Helsingborg) var inte jättebra men i tredje fick jag några bra räddningar. Det är skönt att hålla nollan, det är jävligt svårt i innebandy och jag har som mål att göra det minst en gång per säsong. Nu är det bara kvar att vinna Champions Cup och SM-guld, säger Storvretamålvakten.

Det var bara några matcher sedan han bytte ut sig själv i en match. Men sedan dess har han jobbat med sig själv och haft lite mental stöttning. Det är bra att ha ett bollplank säger han.

– En målvakt behöver spela bra. Allt sitter i huvudet. Nu bestämde jag mig bara efter matchen när jag bytte ut mig själv, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund