Efter förlusten: Då gick luften ur oss

Almtuna gjorde både det första och sista målet i premiären. Men däremellan kom lite för många Karlskogamål. "Alla försökte tills det blev 1–4. Sen gick luften ur oss".

Almtunamålvakten Jesper Eliasson konstaterar att pucken har smitit förbi honom och in i nät.

Almtunamålvakten Jesper Eliasson konstaterar att pucken har smitit förbi honom och in i nät.

Foto: Peter Bohlin

Ishockey2019-09-20 22:04

Premiären är avklarad och den gick inte som Almtuna hoppats. Efter en bra inledning i den första perioden tappade Almtuna spelet och resultat rann iväg åt fel håll.

– Det är många som inte har spelet på den här nivån och det är skönt för alla att ha den avklarad, säger lagkaptenen Per Svensson efter premiärmötet.

Efter en jämn första period där Almtuna skapade en hel del hängde man inte riktigt med i resterande del av matchen. Och det var kanske inte att vänta heller med tanke på att Karlskoga är ett lag som förväntas komma betydligt högre upp i tabellen. Hemmatränaren Martin Gudmundsson är ändå besviken över hur matchen utvecklade sig.

– Vi gjorde det bra i första, vi höll ihop det bra och stängde ned Bik Karlskogas fart men sedan blev vi för långa och tappade strukturen tidigt i den andra, säger Gudmundsson.

Tappade ni konceptet?

– Ja, det tycker jag. Vi blev sugna på att återvinna pucken så fort som möjligt, när lägena inte fanns, och då blev vi straffade. De (Karlskoga) är skickliga.

Karlskoga utnyttjade ett numerärt överläge till att sätta 1–3 mitt i den andra perioden. Almtuna fick sitt första och enda powerplay i början av den tredje perioden. Ett reduceringsmål var på gång, lägena fanns, men i stället utökade gästerna kort därefter på ett lite märkligt sätt från nära håll. Vid 1–5 var det ett helt utspelat hemmalag och det kunde ha kommit mer. Eliasson lyckades hindra Filip Ahl hos gästerna att bli hattrickskytt när han räddade en straff. 

– Det är i den andra det börjar. Vi tappade tålamodet och tappade mycket puck. Det blev en fram-och-tillbaka-hockey och vi blev långa i laget samtidigt som vi inte fick till några långa anfall, säger kapten Svensson.

Almtunas poängkung, Tony Mårtensson, kunde i matchslutet putsa resultatet till 2–5.

Uppsalalaget får snabb chans till revansch då laget ställs mot AIK redan på söndag kväll, även det på hemmaplan.

– Håller vi oss till vår gameplan och vårat spel tror jag att vi kan mäta oss med alla lag i den här serien, säger Gudmundsson.

Matchfakta

Almtuna–Karlskoga 2–5 (1–1, 0–2, 1–2)

Målen: 1–0 (5.25) Tobias Liljendahl, 1–1 (17.20) Filip Ahl, 1–2 (27.16) Jesper Kokkonen, 1–3 (31.00) Oliver Eklind, 1–4 (45.27) Mikael Eriksson, 1–5 (52.46) Filip Ahl,  2–5 (57.26) Tony Mårtensson.

Publik: 1 428

Karlskoga fick jubla under den allsvenska premiärkvällen efter premiärsegern med 5-2 i Gränbyhallen.
Karlskoga fick jubla under den allsvenska premiärkvällen efter premiärsegern med 5-2 i Gränbyhallen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!