Rasmus Sundstedt, Mattias Samuelsson, Robin Nilsberth och Alexander Rudd har alla minst en VM-guldmedalj hemma. Storvretakompisarna Albin Sjögren och Tobias Gustafsson hade hoppats få en runt halsen de också i Prag. Men Finland var för bra den här kvällen i O2 Arena.

– Jag är skitbesviken. Jag tycker inte alls att vi kommer upp i nivå och de har bra koll på oss i anfallsspelet samtidigt som de hittar luckorna, säger Sjögren.

– Vi har lägen att kunna vinna vi också men tar dem inte, men de är effektiva också. De förtjänar att vinna, vi gjorde inte vår bästa match, säger Gustafsson som grymtade lite extra över ett par av de finska målen.

Artikelbild

| Albin Sjögren, mitten, deppar tillsammans med Rasmus Sundstedt och Rasmus Enström.

– De gör två frislagsmål och det ska inte få hända.

Sjögren var den som räddade Sverige i semifinalen mot Schweiz genom att kvittera i slutet av ordinarie tid. I finalen fick han ett friläge efter bara ett par minuters spel med Eero Kosonen i det finska målet stod för en fin räddning.

– Jag vill kliva fram och göra skillnad i varje match, säger Sjögren som hade svårt att direkt efter finalen sätta något betyg på den egna VM-debuten.

Ett VM-silver hade han, av förståeliga skäl, svårt att stå att jubla över kort efter slutsignalen.

– Vi var här för att vinna guld och det är långt kvar tills nästa turnering.

Nästa VM spelas 2020 i lejonens kula, finska huvudstaden Helsingfors, och då tänker Sjögren och Gustafsson vara med igen. Och ta revansch.