Inledningen av mötet mellan Umeå och Uppsala i Umeå Energi Arena var jämn vilket resultatet i den första perioden på 23–23 skvallrar om. Sedan hände något. I den andra klappade Uppsala igenom ordentligt och Umeå gick till halvtidsvila med en ledning på hela 17 poäng.

– Vi slänger bort några bollar och de gör poäng på våra misstag. En orsak till att det blir så är att vi har ett oerfaret lag. Flera av spelarna i laget har aldrig spelat på den här nivån förut, säger Zlatan Hadziresic.

Från det kom aldrig Uppsala tillbaka. Förlusten var lagets 24:e den här säsongen – på 25 försök. I de senaste fyra matcherna har Uppsala mött tre lag på den nedre halvan av tabellen och förlorat samtliga. Laget har inkasserat två poäng och Umeå är, tillsammans med Köping, det lag som Uppsala ligger närmast i tabellen. Inför matchen hade både Umeå och Köping 14 poäng. Nu är Umeå uppe på 16. Ett rejält glapp, med andra ord.

Artikelbild

| Zlatan Hadziresic, coach i Uppsala Basket.

– Umeå slog Luleå som är en guldfavorit i den senaste matchen så det är absolut inget bottenlag, säger Hadziresic.

Hur ser du på tabelläget?

– Det krävs ingen fysiker för att räkna ut att vi är i ett extremt mycket sämre läge nu än för bara några matcher sedan. Men det är fortfarande många matcher och mycket poäng kvar att spela om. Ingen är mer kritisk mot oss än vi själva. Vi kan bara fortsätta jobba. Hårdare och bättre än vad vi gjort hitills. Alla är i det här tillsammans.

Som om inte förlustsmockan vore nog tvingades även Uppsalas amerikan Dante Williams att utgå på grund av en skada. Han kommer att undersökas vidare under måndagen.