Dubbla kallduschar sänkte Ais i streckmötet

Blytunga Tingsrydsmål sänkte Almtuna i det viktiga streckmötet i allsvenskan. Avgörandet kom när det var 158 sekunder kvar av matchen.

Victor Aronsson blev målskytt när Almtuna mötte Tingsryd.

Ishockey2019-11-22 22:11

– Den tyngsta förlusten den här säsongen, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson på telefon från Tingsryd.

Almtuna gjorde en tillräckligt bra bortamatch för att ta tre poäng. Det kan vi slå fast.

– Det är en besvikelse att vi inte åker härifrån med poäng. Vi kunde till och med ha avgjort och tagit tre poäng när vi hade ett grymt momentum, säger Gudmundsson.

Ett par av Tingsryds mål kändes alldeles för enkla, som när Anton Svensson sköt 2–1 när målvakten Jesper Eliasson hade fri sikt. Dessutom kom skottet, som inte var alltför hårt (men välriktat) från sidan.

Tingsryds ledningsmål (3–2) var väl inte tavla av Eliasson, men Felix Olsson fick stå framför mål och lyfta in pucken, en relativt lös backhand. Där ska backarna, eller någon annan spelare, plocka bort Olsson.

– Vi släpper in för billiga mål och vi måste göra fler mål på alla de chanser vi skapar. Vi behöver skita ner oss mer och få ner fler puckar mot kassen. Det blev lite för mycket runtomkringspel, säger Almtunatränaren.

Men i övrigt gjorde alltså Almtuna en bra match och skapade tillräckligt mycket för att vinna.

Tingsryds mål (två av dem) kändes inte bara enkla, de kom i psykologiskt viktiga lägen. Almtuna hade nämligen 1–0 med sig utt från den första perioden och var bättre än hemmalaget under den första halvan av andra perioden. Då kom den första kallduschen för Almtuna:

31.07: Benjamin Nissner kvitterade till 1–1.

31.44: Kallduschen. Bara 37 sekunder efter kvitteringen gjorde Anton Svensson det där målet som inte skulle ha gått in.

Almtuna jagade i den tredje perioden, men chansmässigt var det hugget och stucket mellan lagen. Tingsryd kunde lika gärna ha gjort 3–1 och punkterat matchen när Oscar Pentler, i spel fem mot fyra, styrde in Nikolai Belovs skott och det stod 2–2 på tavlan när det var tre minuter och 25 sekunder kvar.

Då kom kalldusch nummer två för Almtuna:

57.22: Bara 47 sekunder efter Pentlers mål fick Felix Olsson stå ohotad (ja, nästan i alla fall) och lyfta in Tingsryds segermål i denna viktiga match.

– Vi fick ändå matchen dit vi ville, men måste vara mer desperata i slutfasen, sägr Gudmundsson.

Matchfakta

Tingsryd–Almtuna 3–2

(0–1, 2–0, 1–1)

Målen: 0–1 (8.02) Victor Aronsson, 1–1 (31.07) Benjamin Nissner, 2–1 (31.44) Anton Svensson, 2–2 (56.35) Oscar Pentler, 3–2 (57.22) Felix Olsson.

Publik: 1 424

Karta: Tingsryd