"Det verkar vara totalt kaos"

Han gjorde en säsong i Östersund. Nu berättar Sirius Tim Björkström om hur han ser på turbulensen kring hans förra klubb.

Tim Björkström gjorde en säsong i Östersund.

Tim Björkström gjorde en säsong i Östersund.

Foto: TT

Fotboll2019-09-19 14:22

Östersund befinner sig i en akut ekonomisk situation där man inom tio dagar behöver få in tio miljoner för att klara säsongen. Lägg därtill att klubbens tidigare starke man Daniel Kindberg står åtalad och att man straffats av Fifa för försäljningen av Saman Ghoddos. 

– Det verkar vara totalt kaos och det är skönt att man inte är där just nu, säger Tim Björkström som var utlånad till klubben under succéåret 2017. 

Märkte du något då när du var där?

– Nej, det var klubbens bästa år då. Jag märkte ingenting utan allt var frid och fröjd, alla var glada och det var inga konstigheter. 

Hur har du reagerat på det som har hänt?

– Det är klart att man reagerar, sedan vad som stämmer och inte stämmer låter jag vara osagt. Det är helt klart att det finns någon grund att stå på för vad de är anklagade för. 

Björkström tror inte att det är helt enkelt för spelarna i Östersund att fokusera på fotbollen.

– De ligger också och kämpar i de nedre regionerna och jag tror att det påverkar självklart. Det påverkar hela klubben, det återstår att se var det tar vägen.

Hur känner du för klubbens situation eftersom du varit där?

– Det är mest de spelare man spelade med som jag tycker synd om. De är värda något bättre.

 

Den ekonomiska krisen i klubben är akut och det har pratats om att klubben eventuellt inte kan slutföra säsongen med en omräknad tabell som följd.

– Jag tror att de löser säsongen ut och det vore bäst för att det inte blir några omstruktureringar i tabellen. Jag tycker att de ska få köra på året ut och sedan får man se inför nästa säsong. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!