På lördag är det dags för en historisk proffsboxningsgala i Uppsala: Den första någonsin arrangeras i Fyrishov. Med anledning av det var det invägning på ett hotell i centrala Uppsala under fredagskvällen. I galans huvudmatch återfinns en lokal boxare: Salah Nazar Taha.

– Det känns underbart. Alltid roligt att kriga på hemmaplan framför sitt eget folk. Det blir ett slag för alla, säger Morgongåvaboxaren.

För tio år sedan började "Salle" boxas för Morgongåva BK. Totalt har det blivit ungefär 70 amatörmatcher. Nu har han, som 29-åring, tagit steget över till proffsboxningen. Hittills har det blivit två matcher på liknande galor i Sverige. Resultatet: Vinst i båda.

– Det är bland amatörboxarna som talangerna finns. De bästa boxarna kommer därifrån och där blir det mer matcher. Som proffs får man kämpa för erbjudanden, säger Salah Nazar Taha.

I andra ringhörnan under lördagens fight står georgiern Shalva Guchmazov.

– Jag har sett lite klipp med honom: Det är en teknisk boxare. Det gäller att inte underskatta honom. Jag kör min grej och kommer att boxas på mitt sätt.

Hur är du som boxare?

– Jag läser av – sedan kör jag över. Det är bästa stilen. Jag gillar när det blir tekniskt med mycket känsla.