Vad Felix själv tycker om sina två tidigt insläppta mål på fem skott och vad inbytte David Rautio tycker om den tuffa start som han fick med ett mål emot sig direkt – i power play – får vi inte veta.

Brynäs målvaktsduo vägrade möta media efter förlusten.

”De vill bara inte” var förklaringen.

Men att Brynäsduon skulle vara knäckta inför den avgörande sjunde matchen på lördag är fel säger Pekka Alcén:

Nog har de kunnat vara bättre allt. Och nog har de varit bättre i andra matcher också. Men Felix är bara nitton år pojken. Han måste lära sig. Det här är inget som påverkar dem. Inte ett dugg.

TT: Hur kan du vara säker på det?

För att jag känner mina grabbar. De är lärda så. Och älskar ishockey. Vi jobbar på. Och tror på oss själva, slår Brynäsmålvaktstränare fast.

"Ren otur"

Men till och med målvaktstränaren Pekka Alcén medger att HV71:s första mål var annorlunda.

Kristofer Berglund sköt iväg en puck som landade i Felix Sandströms byxor. Men det märkte inte Brynäskeepern själv.

Pucken fastnar på honom helt enkelt. Och han går på retur, jag ser att han letar efter den. Målet är ren otur, säger Pekka Alcén.

Men hans adept såg tagen ut av målet och var inte helt med kort därpå när Simon Önerud lade 2–0 in mellan benen på 19-åringen:

Tvåan kan man diskutera. Den går mellan benen, det är klart klubban ska vara där, säger målvaktstränaren som tillsammans med tränarduon Tomas Bulan Berglund och Tommy Sjödin tog beslutet att plocka av Sandström och sätta in Rautio.
Vi var helt överens alla tre. Vi behövde få en förändring i hela laget, vi blev lite för passiva, förklarar Pekka Alcén.

Ingen effekt av bytet

Den positiva effekten av målvaktsbytet uteblev dock som sagt men att Brynäs bollande med målvakterna i och mellan matcherna under slutspelet skulle ha någon påverkan på prestationen avfärdas helt av Brynäs målvaktstränare:

Vi har två målvakter. Jag tycker man ska hålla igång båda så båda är på om det blir skador och sjukdomar precis som vi ha haft. Det är inget konstigt med det.