"Den blekaste insatsen i år"

Almtuna vann skotten med 42–16 men förlorade ändå matchen. "En välförtjänt vinst för Karlskrona", säger Ais-tränaren Martin Gudmundsson.

Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

Foto: Sven-Olof Ahlgren/arkiv

Ishockey2019-10-04 22:22

Efter att mycket gått emot i säsongsupptakten fick Almtuna självförtroendet åter efter segern borta mot Södertälje. I den första perioden mot Karlskrona såg man inte ut att rida vidare på den känslan. Passningarna satt inte där de skulle och bettet i skridskoåkningen fanns inte heller där. 

– I dag var det en blek insats från vår sida, framför allt i den första perioden. Den blekaste insatsen i år i serien. Vi var för bekväma i skridskoåkningen, säger Gudmundsson.

Han fick se sitt lag komma ut bättre i den andra och man sköt då 16 skott på mål. Samma sak i den tredje. Men nära en seger var man inte. Och inte heller i denna match utnyttjade man spelet i numerärt överläge. Nu fick man visserligen bara två powerplay.

– Och så gjorde vi två individuella misstag på två av deras mål. Vi måste ta bättre beslut. Det är ett bra omställningslag och vi spelade dem i händerna. Vi fick jaga från start och det passar inte oss.

Misstagen Gudmundsson tänker på kom vid 0–2 och 1–3. Vid det första hade hemmaspelarna varit inne i ett långt byte och spelade fel när de kom i ett tre-mot-ett-läge. Då vände Karlskrona spelet snabbt. Vid det andra handlade det om en felpassning i egen zon rakt i gapet på en motståndare.

– Vi var för bekväma i dag och betalade inte priset, säger Gudmundsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!