Två spelare linkade av med smärtor under gårdagens Siriusgenrep mot Frej. Jesper Arvidsson landade olyckligt på Lötens hårda konstgräsmatta och ådrog sig smärtor i ryggen.

– Som det verkar just nu är det mer muskelrelaterat för honom. Jeppe kommer inte att träna imorgon men det ska nog inte vara allt för allvarligt, säger Sirius naprapat Anton Hagberg.

En annan spelare som föll offer för den hårda planen var kaptenen Niklas Busch Thor. Han trampade igenom hälkudden – precis som Philip Haglund gjorde för några veckor sedan.

– Det är väldigt olika hur länge det håller en borta. I vissa fall går det att tejpa väldigt bra medan det i andra fall kan röra sig om längre frånvaro. Vi kommer att kika närmare på detta under veckan, säger Hagberg.

Philip Haglund skadades i början av mars och missade tre matcher på grund av sin genomtrampning. Han var tillbaka till gårdagens match mot Frej.

– Om vi har otur blir det något liknande här. Men Niklas gick av i tid och fortsatte inte att köra på i alla fall. Då brukar det bli värre. Philip körde vidare trots smärtorna och det kan ha gjort att det tog längre tid för honom att komma tillbaka. Haglunds skada kunde man se mer visuellt i och med att foten var blå. Så var inte fallet med Busch Thor.

Sedan tidigare återfinns mittbacken Daniel Jarl och mittfältaren Abdul Razak på skadelistan. De närmar sig en comeback – men går en kamp mot klockan för att kunna vara redo till matchen mot Kalmar.

– För Razaks del går det framåt. Förhoppningsvis kan han vara tillbaka i träning till slutet av veckan. Jarl ska träffa en knäspecialist till veckan som kommer att titta närmare på hans knä. Men även där går det åt rätt håll – han känner att det blir bättre.

Tror du att de kommer att vara redo lagom till matchen mot Kalmar?

– Det kan vara möjligt. I Jarls fall är det svårt att säga eftersom det finns bakomliggande orsaker till att han har de här problemen. Vi får vara försiktiga med hans knä med tanke på hans historik. I Razaks fall gäller det ju även att han är i fysisk form för det.

Sam Lundholm har haft stora skadeproblem under försäsongen men har sedan en tid tillbaka varit tillbaka i matchmiljö och full träning.

– Det blir bättre och bättre. Han har fotfarande lite känningar. Han måste få upp fotbollsfysen och tåligheten nu därefter får vi se hur det funkar. Nu har det funkat bra i de två träningsmatcher han har spelat och nu siktar vi på fler minuter, säger Hagberg.

Avslutningsvis är det värt att nämna att skadeläget har sett betydligt mycket värre ut inför tidigare premiäromgångar.

– Förra året hade vi tolv skador vid den här tidpunkten. En skadefrekvens på tre spelare är väl vad som får anses som normalt inom fotbollen, avslutar Hagberg.