Södertälje Kings greppade tag i taktpinnen redan från uppkast. Snabbt hade man roffat åt sig en ledning med nio poäng och då tog Uppsala timeout – men det hjälpte föga. Hemmalaget ångade på och ledde med klara 26–7 efter första perioden och 51–28 i halvtid.

– De för matchen rakt igenom. Vi stretar på och i den andra halvleken har vi perioder då vi spelar ganska bra men de har kontrollen, säger lagkaptenen Axel Nordström.

Slutsiffrorna skrevs till slut till 79–70 och Uppsala var aldrig i närheten av att hota Södertälje.

– Det är väl bara att titta på vad vi gjorde för fel i den här matchen och gå vidare, säger Nordström.

Noterbart är att Mannos Nakos och Rickard Eriksson spelade över 20 minuter vardera – utan att registreras för en enda poäng. Poängbäst i Uppsala blev Axel Nordström som registrerades för 20 poäng. Säsongens sista match för Uppsalas del spelas den 27 mars hemma i IFU Arena.

– Det gäller att avsluta snyggt så det blir en viktig match på så sätt, fast att vi inte spelar för något, säger Nordström.

Det har spekulerats i om Södertälje ska drabbas av ett poängavdrag på sex pinnar till följd av en administrationsmiss. Ärendet behandlas av förbundet som inväntar ett beslut från migrationsverket och besked kommer tidigast under onsdagen. Men det poängavdraget spelar mindre roll för Uppsalas del i och med förlusten då man nu ligger en bra bit nedanför slutspelsstrecket.

pontus.stark@unt.se