De får inte följa med till allsvenskan

Stina Huss, Karin Öberg och Hanna Nordström får inte följa med Uppsala upp i allsvenskan. Ellen Arbman Hansing får dock förnyat förtroende.

Hanna Nordström har gjort sitt i Uppsala.

Hanna Nordström har gjort sitt i Uppsala.

Foto: Daniel Meisels/UNT-arkiv

Fotboll2019-11-12 19:43

Huss och Öberg har knappt spelat under säsongen medan Hanna Nordström stod för en del lovande insatser under våren innan en skada satte stopp för säsongen. Nu meddelar Uppsala att ingen av spelarna får följa med upp i allsvenskan. 

– Det är tre bra spelare, men där vi känner att vi behöver förstärka med lite mer spets på de positionerna och då är det naturligt ur ett konkurrensperspektiv, säger tränaren och sportchefen Jonas Valfridsson.

Samtidigt som trion fick negativa besked så valde Uppsala att förlänga med backen Ellen Arbman Hansing. 

– Hon hade en tuff inledning på säsongen efter att ha kommit tillbaka i fjol från sin korsbandsskada. Jag tycker att hon har vuxit och blivit bättre och bättre så det blir intressant att följa henne under 2020 för hon har tagit ordentliga steg i höst, säger Valfridsson.

Kvar med utgående kontrakt är nu endast andremålvakten Emelie Almesjö.

– Vi har lite samtal i dagsläget så får vi se vad det leder till.

Samtidigt har Uppsalas för tillfället bästa målvakt Emma Holmgren brutit kontraktet med Linköping enligt UNT:s uppgifter.

Är hon aktuell för en återkomst?

– Det är en bra fotbollsmålvakt från Uppsala, men sedan vet jag inte vad hon tänker i dagsläget. Vi letar alltid bra spelare, men jag har inte suttit ned och pratat med Emma. Framtiden får utvisa hur hon tänker. 

Uppsala har i och med detta 15 spelare under kontrakt inför den allsvenska säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!