Fanny Gustavsson är förmodligen inte ett namn som gemene idrottsintresserade upplänning känner till men faktum är att Ullfors blott 17-åriga spjutspets gjort 33 mål på 11 matcher för laget som jagar uppflyttning till division IV. Upplands skyttedrottning väljer att framhålla laget som anledningen till målen.

– Det känns bra att vara bästa målskytt men det är inget jag haft koll på. Jag vet inte varför jag gjort så mycket mål men jag är ganska snabb och och hela laget har varit bra, säger Fanny Gustavsson.

Det vanligaste Fanny Gustavsson- målet sker fri med målvakten.

Artikelbild

– Jag brukar få en passning bakom backlinjen och då kan jag bara springa om dem och avsluta på något sätt.

Hon berättar att hon inte har något eget "målmål" för säsongen.

– Nej inte direkt, jag kör bara på. Jag började i det här laget för att det är kul.

Har laget något mål?

Artikelbild

| Simon Erlandsson (nedre raden näst längst till höger) gillar att "ligga och fiska".

– Det har gått ganska bra nu och vi ligger bra till för att gå upp så det skulle vara kul, säger Gustavsson.

För Upplands fotbollsherrar återfinns vårens skyttekung i kompisgänget Fortitudo FC. Laget ligger på tredje plats i division VII västra och 28-årige Simon Erlandsson har gjort 18 av lagets 29 mål.

– Kul, jag visste att jag hade gjort 18 mål men hade ingen aning om att det var bäst i Uppland. Bollen är rund och jag har haft bra flyt och lagkamrater, säger Erlandsson som har bra koll på sina mål.

– Det har snubblat på rätt många kassar genom åren och jag gjorde faktiskt det hundrade målet i klubben i år.

Hur ser ett typiskt Erlandsson-mål ut?

– Jag ligger och fiskar bara. När vi är som bäst har vi tio man i eget straffområde och så står jag på topp och vinkar efter bollen. Det är långbollar, två touch och peta in den.

Erlandsson tycker att hans lag är tillräckligt bra för att avancera till division VI nästa säsong även om det ofta är manfall i laget.

– Vi har en trupp som kan vinna serien och för första gången en uttalad målsättning om att gå upp men vi har typ sju nyckelspelare borta varje omgång.

För egen del hoppas han på att tangera förra årets målskörd.

– Jag gjorde trettio mål förra säsongen, men jag kommer vara bortrest och missa en del matcher i höst så får jag ihop det igen är jag glad, säger Erlandsson.