Uppsala Basket stod för en bra hemmamatch mot Borås och ledde med 51–47 i halvtid efter bland annat 17 poäng av Nathan Dawit och ett starkt inhopp av Brian Bridgeforth (22 poäng på 18 minuter), som liksom Dante Williams var tillbaka efter skada för hemmalaget.

De 248 personerna som hade tagit sig till Fyrishov på fredagskvällen fick dock se gästerna vända och vinna efter framför allt en stark tredje period (14–29). Uppsala åkte därmed på sin 28:e förlust för säsongen, men blev aldrig tillplattat och leddes hela tiden poängmässigt av Nathan Dawit som visade fortsatt form.

Efter att ha satt 27 poäng mot Nässjö svarade 24-åringen för första gången för över 30 poäng i basketligan (31). Nathan Dawit satte 5 av 7 tvåpoängare och 6 av 11 trepoängare. När Dawit sänkte sin sjätte trepoängare betydde det 88–90 med knappa minuten kvar. Då klev Borås Marcus Tyus fram med samma medel, ett skott som säkrade Borås seger.

Artikelbild

| Nathan Dawit, Uppsala Basket.

Fler gick i bräschen för Uppsala Basket. Lagkaptenen Axel Nordström noterades för 16 poäng, 14 returer och 9 assist och var en ynka assist från en triple double, tvåsiffrigt i tre statistiska kategorier.