Comebackdags redan nu

Bandy Det gick fortare än vad som var tänkt från början. I dag hemma mot Västerås gör med största sannolikhet Viktor Broberg comeback i Sirius. Och kanske gör Andreas Eskhult detsamma.

18 januari 2014 07:30

– Vi kommer att ta ett sent beslut när det gäller dem, säger Siriustränaren Olle Gabrielsson som inte vill att ”nyförvärven” från division I ska gå på för hårt i början.

– Det är ingen idé att ta en risk om deras kroppar är trötta, säger Gabrielsson.

Men samtidigt har Sirius en rad skador och för att få ihop tillräckligt många seniorspelare mot VSK lär någon av Broberg och Eskhult finnas med.

– Viktor ser piggare ut, men det kan bli så att även Andreas spelar.

Hur har Viktor sett ut på träningarna?

– Han är lättränad, är bra med bollen och jag tycker han ser bra ut. Det blir kul att se vad han kan göra på match. Han ser ut som han brukar göra och det brukar räcka för att göra mål i elitserien, säger Gabrielsson.

Största bekymret för Blåsvart är dock hur man ska formera backlinjen. Med skador på Mattias Åhlén, Pierre Roos och Niklas Eriksson finns till exempel ingen spelare kvar i truppen med liberoerfarenhet.

Sirius kvarvarande matcher i elitserien kommer inte att ha någon jättebetydelse resultatmässigt. Att det blir kvalspel hur det än går är redan klart. Däremot kan det vara fördelaktigt att placera sig så bra som möjligt bland de fyra kvalande elitserielagen.

– Det är ingen livsviktig match när läget är som det är, men vi ska förbereda oss på bästa sätt inför kvalet, säger Gabrielsson.

På fredagen blev det klart att Siriusmålvakten Kimmo Kyllönen tagits ut att representera Finland i VM. Precis som han gjorde i fjol.

Matchdags

Sirius–Västerås

Studenternas 15.00

UNT tippar: 3–7

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!