"Chockad att det blev så stort"

Det är en överväldigad Christer Gustafsson som efter beskedet att han inte blir kvar i Sirius berättar om fansens stora kärlek.

Christer Gustafsson har gjort sitt i Sirius.

Christer Gustafsson har gjort sitt i Sirius.

Foto: Anders Wiklund/TT

Fotboll2019-11-14 17:58

Under torsdagsförmiddagen meddelade Sirius att trotjänaren och publikfavoriten Christer Gustafsson inte blir kvar i klubben nästa säsong då kontraktet inte förnyas. Efter beskedet att ”CG” lämnar Sirius efter åtta säsonger har hyllningarna haglat över mittfältaren.

– Jag är faktiskt chockad att det blev så stort, jag hade inte förväntat mig det. Jag visste att jag var omtyckt, men inte att det var på den här nivån. Inte ens när jag fick barn var det så många meddelanden. Det känns verkligen och är helt fantastiskt, säger Gustafsson några timmar efter beskedet. 

Gustafsson avslutar på topp. Hans höst i Siriuströjan har varit riktigt stark och han var en av de största orsakerna bakom att klubben klarade det allsvenska kontraktet.

– Jag är faktiskt väldigt, väldigt nöjd med min höst. Det är få som någonsin fått så mycket uppskattning av alla fans och folk i klubben. Det har varit helt galet med alla meddelanden som jag har fått där folk har tackat, säger ”CG”.

Även efter förra säsongen var Gustafsson på väg bort från Sirius, men då valde klubben att förlänga efter att Ola Andersson kommit in som sportchef. Så blir det dock inte denna vinter utan i stället är sagan om Christer Gustafsson i Sirius över.

– Jag är faktiskt enbart tacksam och glad att jag har fått vara med så länge i klubben och få uppleva allt. Mitt i all besvikelse så är det faktiskt bara tacksamhet.

Vad händer nu?

– Det har hört av sig en hel del lag, men jag måste få tid och landa samt smälta det här. Just nu är jag väldigt, väldigt tom.

Vad är ditt bästa Siriusminne?

– Det är väl helheten, att åka till Löten dagligen och det dagliga där. Det är det som jag kommer att sakna mest och det jag har uppskattat mest. Det är höjdpunkten. Det har varit min familj under åtta års tid, säger Gustafsson.

Sirius sportchef Ola Andersson berättar om beslutet:

– Det är utifrån vad som finns i truppen och vilka som har utgående. Någon gång blir det ett obekvämt beslut och i den bästa av världar hade ”CG” varit kvar. I den långsiktiga planeringen har han inte det utrymme som han skulle vilja ha och då känner han också att vi inte ska förlänga, säger sportchefen.

Andersson har tidigare berättat om Sirius föryngringsprocess och en som kommer att få ta ett par steg framåt nu är Isak Bråholm.

– Skulle vi satt ett år till på ”CG” så skulle vi stänga lite för Isak, säger Andersson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!