Sedan tidigare har Almtuna backen Simon Johansson på lån från Djurgården, och eftersom det nya regelverket säger att man får låna två utespelare och en målvakt under säsongen så är Almtuna så att säga lånat klart.

– Alexander är en speedig spelare som avslutade säsongen hos oss på ett bra sätt i fjol, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson

Bjurström kommer att spela med Almtuna fram till jul.

– Det är viktigt att vi får honom över lång tid, säger Gudmundssson.

När det gäller skadade Victor Rollin-Carlsson så har det gått framåt – ända till tisdagskvällen. Efter smällen mot huvudet i matchen mot Vita Hästen så genomgår han den så kallade hjärntrappan.

– Tyvärr så blev det bakslag för "Rolle". Han är tillbaka på ruta ett nu, säger Gudmundsson.

Jacob Ragnarsson var med på tisdagens träning i gul tröja, så än är han inte spelklar – och förmodligen inte heller på fredag mot Västerås.

Ragnarssons skadade backkollega, Per Svensson, ska ta av gipset på torsdag och därefter väntar en röntgen och efter det blir förhoppningsvis ett tydligare besked hur länge han blir borta.'

Almtuna vann mot Pantern senast med 4–0 och fick en gruvlig revansch för den svaga inledningen på säsongen. Nu möter man Björklöven (onsdag kväll), ett lag som också inlett svajigt med bland annat förlust hemma mot just Pantern.

– Björklöven har en helt annan budget än vad vi har och har pressen på sig, och det ska vi försöka dra fördel av, säger Martin Gudmundsson.