I 31 av de första SHL-matcherna såg Brynäs ut som ett givet slutspelslag.

Starka tredjeperioder, självförtroende som vände underläge till seger efter seger. Och kom där en förlust så vände Gävlelaget trenden direkt i matchen efter.

Nu är det precis tvärtom.

Kan inte förklara svackan

För trots att Kevin Clark äntligen bröt sin åtta matcher långa måltorka tvingades Brynäs räkna in sin tredje förlust på de fyra matcher man spelat mot Skellefteå.

Brynäs har nu dessutom förlorat totalt sju av de åtta senast spelade SHL-matcherna.

Det är oklart varför vi har fått den här svackan nu. Vi har inte haft någon innan så det gäller bara att ta sig ur det här och komma starkt igen, säger Oskar Lindblom.

TT: Du måste ha funderat på vad som hände efter den 7 januari?

Ja man grubblar mycket men det är svårt att komma fram till något direkt svar. Jag har inte sett något speciellt som gjorde att det vände men i dag är det solklart vad vi torskar på - att de får alldeles för enkla mål. Vi måste boxa ut bättre framför eget mål och vara hårdare framför deras.

Nu gjorde Brynäs ändå två bra perioder av tre mot Skellefteå den här tisdagskvällen på hemmais.

Oskar Lindblom, som landslagsdebuterade i december och nu precis tagits ut till spel i Sweden Hockey Games, inledde målskyttet i början av första perioden.

När Kevin Clark, som trots sin långa måltorka hållit sig kvar i såväl SHL:s skytte som poängligatopp, äntligen fick in pucken i mål igen för första gången sedan den 30:e december (2-1) såg Brynäs starka ut.

Men självförtroendet är bräckligt.

"Man vill ju vinna"

Förlustraden har skickat Gävlelaget från en till synes stabil andraplats till en ytterst osäker sjätteplats med bara en poäng ner till jagande Malmö som nu öser på för att ta sig över strecket som skickar lagen direkt till kvartsfinal.

Jag visste inte ens att de var så nära men en poäng ifrån. Då blir det lite mer att man måste vinna och för mig blir det en extra kick. Fast man vill ju så gärna vinna hela tiden så var man ligger ska i och för sig inte spela någon roll.

TT: Vad kan du få med dig från spelet i Tre Kronor?

Det gå fort i landslaget så jag får ta med mig farten och självförtroendet man får av att vara med där. Vi har ett starkt lag, vi vet vad vi går för. Förhoppningsvis lossnar det snart och då kommer vi gå starkare ur det här.