Brodin stormar mot poängrekordet

Maja Brodin har som mest stått för 14 poäng i superligan. Nu är hon på god väg att slå det rekordet.

Maja Brodin.

Maja Brodin.

Foto: Håkan Lundh/UNT-arkiv

Innebandy2019-11-15 15:24

Säsongen 2016/2017 stod Maja Brodin för 14 poäng på 26 matcher för dåvarande FBC Uppsala. På den här säsongens inledande nio matcher har hon redan producerat sju poäng och är därmed på god väg att slå sitt eget poängrekord.

– Man kan ju hoppas det även om det inte är ett så stort poängrekord. Det är inga supersiffror direkt så det är egentligen inte så svårslaget, säger Brodin.

Vad har gjort att du har inlett säsongen så bra ändå?

– Bland annat att jag har fått mycket förtroende och mer speltid än vad jag har haft tidigare säsonger i Sirius. Det har gjort att jag kunnat spela mer avslappnat och känna mer säkerhet, säger Siriusspelaren.

Har du något poängmål?

– Inte på rak arm sådär, men runt 20, 25 poäng skulle jag känna mig nöjd med. 

Maja Brodin är trots sin egen poängproduktion, där hon bland annat stod för två nya poäng i senaste segern mot Rönnby, inte helt nöjd över säsongen.

– Den har varit upp och ner. Jag har varit nöjd personligen många gånger, men i slutändan handlar det om att vinna matcher tillsammans och det har vi inte alltid gjort. Det är blandade känslor, men jag är mer nöjd med mina prestationer i år än tidigare säsonger.

Under lördagen väntar match borta mot tabellsexan Karlstad för tabellåttan Sirius. Sirius kommer från en meriterande 5–1-seger mot Rönnby. 

– Det ska bli kul, det är alltid spännande matcher mot Karlstad, säger Maja Brodin. 

Matchdags

Karlstad-Sirius

Colorama Arena, 13.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!