Basketspelaren Odin Lindell fick lämna Uppsala efter att ha spelat padel på sin fritid. Uppsala Basket ansåg att det förelåg en skaderisk och det faktum att han utövat sporten på sin fritid var ett kontraktsbrott, enligt klubben.

– Jag har varit juridiskt ombud i 21 år och det här är nog det tunnaste jag hört. Agerandet att stänga av honom från träning och match är arbetsrättsligt ett övertramp. Dels har klubben gjort sig skyldig till arbetsrättsliga trakasserier genom att stänga ute honom från arbetsplatsen och dels är det att betrakta som en provokation att själv säga upp avtalet, sa Martin Klette – Odins juridiska ombud – strax efter att han tagit på sig fallet, sa Lindells advokat Martin Klette strax efter att han tagit på sig fallet.

En rättegång skulle ha ägt rum i april men parterna har nu enats om en lösning innan den drog igång.

– Det här är en tråkig historia. Vi lyckades komma överens om en förlikning och på det sättet känns det skönt att kunna gå vidare, säger Uppsalas ordförande Daniel Fixelius.

Lindell yrkade, enligt domen, på att föreningen skulle betala ett allmänt skadestånd på 50 000 kronor och 97 421 kronor i semeterersättning. Förlikningen som man nu enats om innebär att Uppsala Basket ska betala 63 000 kronor i ersättning. Dessutom ska klubben stå för rättegångskostnaderna på 67 000 kronor.

– Vi är en liten klubb med begränsade resurser och det är klart att det är väldigt mycket pengar, säger Fixelius.

Kommer det att drabba spelarbudgeten till nästa säsong?

– Nej. Vi får ta av det vi har jobbat in, säger Fixelius.

UNT har varit i kontakt med Odin Lindell som har avböjt en kommentar.

– Jag har inte för avsikt att kommentera förlikningen i media ytterligare förutom att Odin Lindell är nöjd med denna och känner sig ha fått upprättelse för det som han fick gå igenom, skriver Martin Klette i ett mail till UNT.