I fjol slutade Victor Bouvengs spanska BMW-team Teo Martín Motorsport på en andraplats i det europeiska mästerskapet International GT Open.

Nu är Uppsalas racingstjärna klar för GT Masters och det tyska racingteamet Schnitzer Motorsport. Det är en klar och tydlig uppväxling.

– Det är ett till steg i min karriär och att få signa med Schnitzer Motorsport, som är BMW:s kanske mest legendariska team genomtiderna och få vara en av fyra förare där och fajtas om mästerskapsttiteln … Ja, det känns fantastiskt, säger Victor Bouveng.

Artikelbild

| Victor Bouveng

Han blir bland annat teamkamrat med den tidigare DTM-mästaren (2008 och 2009) Timo Scheider. Just klassen på förare är en annan i GT Masters jämfört med GT Open.

– Det är ganska lika format med två race per helg och där två förare kör bilen. Det som är skillnaden är att det är högre status i GT Masters, det är fler bilar och i GT Open var det kanske 8–10 bilar som kunde vinna, i GT Masters är det 20–25 som slåss om segern. Det kommer att bli grymt tufft, säger Victor Bouveng som inte hymlar om att han har kommit till ett toppteam.

– Teamet kom tvåa förra året och vann året innan. Målsättning är topp tre, säger Bouveng.

– Vi har alla förutsättningar som krävs för att lyckas. Vi har de bästa mekanikerna från BMW, de bästa ingenjörerna och att få sitta i ett sådant team som är precis under BMW Motorsport är få förunnat. Nu är det dags för mig att gasa på helt enkelt och leva upp till förväntningarna. Jag är redo, säger Victor Bouveng.

Första testet i teamets BMW M6 GT3 sker redan i helgen på tyska Oschersleben där premiären också körs helgen 13–15 april.